Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommentar til KPMG-presentasjon «Logistikkprosjektet» Komite for helse og sosial 10.01.2017 NFU Bergen lokallag v/Kari Elster Moen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommentar til KPMG-presentasjon «Logistikkprosjektet» Komite for helse og sosial 10.01.2017 NFU Bergen lokallag v/Kari Elster Moen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommentar til KPMG-presentasjon «Logistikkprosjektet» Komite for helse og sosial NFU Bergen lokallag v/Kari Elster Moen

2 Lov- og rettighetsgrunnlag:
I alt arbeidet på området skal våre nasjonale og internasjonale forpliktelser være premissgivende: CRPD – FN-konvensjonen for rettigheter til mennesker med nedsatt funksjonsevne Helse og omsorgstjenesteloven

3 Hovedinntrykk Empirisk registrering av tjenester uten refleksjon på kvalitet og etikk. Konkrete detaljerte summer uten på vite bakgrunn for summene Jf. «Mulighetsrommet»: tot. kr som er et alt for stort tall å jobbe videre med! Uklart grunnlag for tallene.

4 Hovedinntrykk forts. Underforbruket er ikke registrert:
Tjenester det er vedtak på som ikke er effektuert er ikke med i grunnlaget: F.eks. vedtak om bolig, men 100 i kø. Vedtak om avlastning, ikke gitt pga manglende kapasitet. Tjenesten har vært underbudsjettert i mange år. Det medfører at et kutt reelt sett er mye større enn forslaget.

5 Kommentar til forslagene +
Veldig bra å få fram at Bergen kommune kan få økt rammetilskudd ved bedre utforming av vedtak. Positivt at ressurser kan spares ved å se på administrativ organisering. Men det er viktig med nærhet til brukerne! Positivt at endret transportopplegg kan medføre innsparing.

6 Kommentar til forslagene +/-
Heltidsledelse positivt for ledelse, men en utfordring for nærheten til dem man skal lede og for dem man skal jobbe for (brukeren). Følge fra bolig til dagsenter kan være positivt, men man må kunne skille på hjem og jobb. Kompetanse og verdighet i tjenesten viktig.

7 Kommentar til forslagene -
Kutte tid til overlapping i vaktskifte svært uheldig: Må bruke mer tid til rapportskriving. Små men viktige nyanser blir ikke formidlet videre. Urealistisk. Kutte fagkonsulents (koordinators) deltagelse i ansvarsgruppemøtene: Kan ikke ivareta brukers interesser uten å være med. Koordinatorfunksjonen på tvers av tjenester blir veldig vanskelig.

8 Kommentar til forslagene ?
Hva betyr: Lokaler driver ressursbruken unødvendig? Det er noens hjem vi snakker om Hva betyr: Sikre størrelse på bofellesskap? NB! NOU’en sier 6 enheter Hva betyr: Sikre overflater som gjør det effektivt å bistå med praktisk bistand? Hvor er mennesket?

9 Kommentar til forslagene ?
Samordning av fritidsaktiviteter og Samordning av fridager i bofellesskapene Samordningsgevinsten er ikke åpenbar. Strider mot retten til å velge selv. Man må ta hensyn til at det er enkeltmennesker med ulike behov og ferdigheter

10 Brukermedvirkning Viktig å involvere brukere og brukerorganisasjoner i endringsprosesser, på lik linje med fagforeninger for ansatte.

11 Oppsummering Det er krise hvis en reduksjon på 200 mill blir lagt inn i økonomiplanen. Det er helt urealistisk! Handlingsrommet er kunstig. Vi skal ivareta menneskerettighetene og menneskeverdet. Ny NOU, plan for tjenestene under arbeid – ikke tid for kutt nå! Fokus på individets rettigheter og at boligen er et hjem.


Laste ned ppt "Kommentar til KPMG-presentasjon «Logistikkprosjektet» Komite for helse og sosial 10.01.2017 NFU Bergen lokallag v/Kari Elster Moen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google