Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjon - Harstad kommune Eli-Jeanette Olsen Park- og Idrettsrådgiver 08.12.2016

2 SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet i ”Kommunedelplan for fysisk aktivitet og naturopplevelse ”. Her legges grunnlaget for kommunens prioritering av søknader om spillemiddeltilskudd for søknadsåret 2017 gjennom politisk fattede vedtak og at prioriteringen er i samsvar med kommunens plan for idrett og fysisk aktivitet.

3 Overordnede bestemmelser fra Kulturdepartementet

4 Elektronisk søknad – og saksbehandlersystem for spillemidler
Informasjonsside om spillemidler på Internett Elektronisk søknadsskjema kkd-idrettsanlegg.no Saksbehandlerprogram som benyttes av alle kommuner, fylkeskommuner og departementet.

5 Frister spillemiddelordningen
Kommunens frist er 1.oktober pr. år. Kommunen gjør sine prioriteringer og vedtak Kommunens vedtak og søknader sendes fylkeskommunen innen 15. januar 2017. Fylkeskommunens setter opp oversikter over godkjente og ikke godkjente søknader som oversendes departementet innen 15.mars 2017. Departementet fastsetter de beløp fylkeskommunene kan få til fordeling og gir melding til fylkeskommunene om beløpenes størrelse normalt innen 1. mai 2017. Fylkeskommunen fordeler det tildelte beløp og underretter søkerne om tilsagnet innen 1. juli 2017.

6 Søknadene fordeler seg slik:
Søknadsåret 2016: Godkjent søknadssum kr Ordinære anlegg: kr (7 godkjente søknader) Nærmiljøanlegg: kr (5 av 7 godkjente søknader) 6 fikk tilsagn og 7 avslag ved søknadsåret 2016. Nye søknader søknadsåret 2017: 5 ordinære anlegg 2 nærmiljøanlegg Søknadsåret 2018: 6 nye søknader fra Harstad kommune (rehabilitering av Landsåshallen, lagerlokale på Stangnes idrettspark, garasjeanlegg på Harstad stadion, rehabilitering av fjellveien i Folkeparken og rehabilitering av lysanlegget på Harstad stadion og Kanebogen Stadion).

7 LEIE AV IDRETTSHALLER FOR BARN OG UNGE I HARSTAD KOMMUNE
Ingress… I forbindelse med behandlingen av virksomhetsplanen for 2016–2019 ble det for 2016 vedtatt å ikke øke prisene på utleie av kommunale idrettshaller for barn og unge. Kommunestyret vedtok også at det innen høsten 2016 skulle legges fram en ny prismodell for utleie av idrettshaller med virkning fra Videre… Utredningen tar for seg hvilke muligheter man har for å imøtekomme rimeligere leie for barn og unge ved kommunens idrettsanlegg. Utredningen omfatter også forholdet til private idrettshaller. Formålet er å gi bedre mulighet for alle uansett økonomisk situasjon å kunne ta del i idrettsaktiviteter.

8 GLADSAK  Kommunestyret vedtar å avsette en årlig økonomisk ramme på 1,1 mill. kr til gratis utleie av kommunale idrettshaller for barn og unge (kr ), og tilskudd til private idrettshaller (kr ) for reduserte utleiepriser for barn og unge. Dette innarbeides i kommunens betalingsregulativ og det gjennomføres fra For private halleiere inngås det avtale om tilskudd forutsatt reduserte utleiepriser for barn og unge i tråd med forutsetningene i denne saken.

9 LEIE AV IDRETTSHALLER FOR BARN OG UNGE I HARSTAD KOMMUNE
Harstadidretten samlet sett utøver en frivillig innsats på ca. 40 mill. kr, som er tilsvarende 90 årsverk. Drives nesten utelukkende med frivillig arbeid. Tall fra idrettsregistreringen pr viser at det i Harstad er registrert 57 idrettslag med totalt 6648 medlemmer fordelt over hele kommunen. Totalt av disse er 5593 aktive utøvere, herav 3144 (ca. 56 %) aktive barn og unge fra 0 til 19 år. De tre største idrettene i kommunen er: Fotball med 1280, sykkel med 620 og friidrett med 539 aktive idrettsutøvere.

10 Diagrammet viser antall aktive idrettsutøvere i Harstad fordelt på idrettene i 2015.
Kampsport = Boksing og kampsport / Ski = Ski og Skiskyting / Vannsport = Dykking, padling og seiling / Øvrige idretter = Amerikanske idretter, badminton, bordtennis, bueskyting, dans, hundekjøring, ridning, skyting, triatlon og motorsport.

11 For sesongen 2016 / 2017 brukes det omtrentlig 8415 (90 %) timer til trening i ukedagene, samt noe i helgene. Herav er 5365 timer (64 %) er utleid til barn og unge 0 til 19 år.

12

13 På bakgrunn av innrapporterte tall er utleie til barn og unge 0 til 19 år ca timer av totalt timer i året. Dette utgjør ca. 70 % utleie til barn og unge i kommunale og privateide idrettsanlegg

14 Vedtak kommunestyret Kommunestyret tar til etterretning sak om leie av kommunale idrettsanlegg i Harstad. Kommunestyret forutsetter at effekten av redusert halleie vil være lavere treningsavgifter og kontingenter for barne- og ungdomsaktiviteten i idrettslagene. Ordningen evalueres etter 2 år for å se om formålet er oppnådd. Oversendelsesforslaget som kommunestyret vedtok i sak 16/165 ved behandling av samarbeidsavtalen mellom Harstad kommune og Harstad Idrettsråd ansees som ivaretatt i forbindelse med gratis utleie av kommunale idrettsanlegg for barn og unge.


Laste ned ppt "SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google