Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En verden i endring Tentamensoppgaver vår 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En verden i endring Tentamensoppgaver vår 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 En verden i endring Tentamensoppgaver vår 2017
Norsk hovedmål

2 Tentamensinformasjon
Tentamenstid er 5,5 timer. Du får ikke gå før kl Alle hjelpemidler er tillatt, bortsett fra Internett og andre verktøy som kan brukes til kommunikasjon. Oversettingsprogram er ikke tillatt. Dersom du bruker kilder i oppgaven din, skal de alltid føres opp på en slik måte at leseren kan finne fram til dem. Du skal føre opp forfatter og fullstendig tittel på både lærebøker og annen litteratur. Dersom du bruker Internett som kilde, skal du føre opp nøyaktig nettadresse og nedlastingsdato. Du skal skrive en av oppgavene. Husk å skrive på oppgavenummer, og overskrift på teksten din. Skriftstørrelse 12 og linjeavstand 1,5. Bruk skrifttype Arial, Calibri eller Times New Roman. Vurderingskriterier er vedlagt utdelt oppgave.

3 Oppgave 1 Skriv en tekst der du forteller om jødenes situasjon under andre verdenskrig. Teksten kan være skjønnlitterær eller sakpreget, men den skal ha som formål å informere.

4 Oppgave 2 Talen til Martin Luther King Jr. er kanskje den mest berømte talen til verden. Skriv din egen tale til verden der du forteller hva som er viktig for deg. Teksten skal være argumenterende.

5 Oppgave 3 Grunnleggende menneskerettigheter. Skriv en tekst om hvorfor vi har menneskerettigheter. I teksten bør du si noe om hvorfor menneskerettighetene bør gjelde alle mennesker. Teksten skal ha som formål å informere.

6 Oppgave 4 På side 13 i teksthefte ser du en oversikt over menneskerettighetene. Velg to menneskerettigheter som kan komme i konflikt med hverandre. For eksempel ytringsfrihet og religionsfrihet. Reflekter over hvordan dette kan skape uenighet og debatt. Teksten skal være drøftende.

7 Oppgave 5 Skriv en tekst der du trekker frem ting i livet som er viktig for deg. Forklar hvorfor akkurat disse tingene er så viktig. Tittel: Det viktigste i livet.

8 Oppgave 6 Skriv en tekst om hvordan krig kan påvirke menneskers liv. Velg sjanger selv.

9 Oppgave 7 De siste årene har det kommet mange flyktninger til Europa. Hva tror du de som flykter savner mest av de tingene de måtte etterlate? Og hvordan tror du flyktninger som kommer hit ser på livet i Norge? Teksten kan være skjønnlitterær eller sakpreget, men den skal ha som formål å informere.


Laste ned ppt "En verden i endring Tentamensoppgaver vår 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google