Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NYHETER I ISSFs VILTMÅLREGLER 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NYHETER I ISSFs VILTMÅLREGLER 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 NYHETER I ISSFs VILTMÅLREGLER 2017
Norges Skytterforbund

2 INNLEDNING Denne presentasjonen inneholder en opplisting av de regelpunktene som er endret i 2017-reglene i forhold til 2013-reglene. Mindre endringer (enkeltord eller justeringer) som ikke endrer betydningen av regelpunktet er ikke omtalt, men alle punktene hvor det er slike endringer er listet opp på slutten av presentasjonen. Interesserte kan selv slå opp og lese i nytt og gammelt regelverk. NB! Regelnummeret er nødvendigvis ikke det samme i de to versjonene. De mindre endringene kan være så «ubetydelige» at det eksempelvis dreier seg om et ord eller et uttrykk som i forrige versjon var med fete typer, og i 2017 versjonen er dette skrevet med normale typer, - eller det kan være at ei setning er «ombygd», men med de samme ordene som sist.

3 INNLEDNING, forts, Noen regler er flyttet internt, eller mellom heftene, og noen er fjernet. Slike endringer er ikke særskilt markert. Endringer i nummereringen er heller ikke markert i denne oversikten.

4 Regler for papirskiver
Elektroniske skiver har vært del av ISSF regler i mer enn 30 år, og i 2017-reglene er alt som gjelder papirskiver og dømming av papirskiver tatt ut av regelbøkene og samlet i et eget hefte «Regler for papirskiver».

5 Selvstudium Presentasjonen kan benyttes av dommere og andre interesserte som selvstudium for å oppdatere seg på regel-verket. Det er en fordel at flere gjennomgår dette sammen, eksempelvis alle dommerne i en klubb eller i et område.

6 10.5 Regler for bekledning 10.5.1.2 Ny figur.
Kontroll av markeringstape Skytteren må stå rett (opp- reist) med begge armene langs siden, deretter bøye begge armene slik at fingrene berører skulder- området. 10.5 Regler for bekledning Ny figur. Den korrekte plasseringen vises ved bruk av en laserstråle

7 10.6 Stevnefunksjonærer, 10.7 Skyteprogrammer og konkurranseregler
Dersom sikkerhetsskjermer er tilgjengelig kan skiveskifting utføres av en skiveoperatør og en assistent, avhengig av hvilket system som benyttes. Som over. Alle skytterne må gjennomføre hele konkurransen på tildelt bane. a Endring av banetildelingen kan bare skje hvis juryen innser at det er forskjellige forhold, som f.eks. lysforhold. b Avvikles øvelsen på en (1) dag skal skyterekkefølgen for den andre serien være den samme som for den første.

8 10. 7 Skyteprogrammer og konkurranseregler 10
10.7 Skyteprogrammer og konkurranseregler 10.9 Overtredelser og disiplinærbestemmelser c Avvikles øvelsen over to (2) dager skal skytteren med lavest poengsum etter første dag skyte først den andre dagen, og skytteren med høyest poengsum etter første dag skyte sist den andre dagen. En skytter som bryter reglenes bestemmelser om KLAR eller skytestillingen skal gis en ADVARSEL (gult kort) etter første overtredelse. Annen gangs overtredelse skal straffes med TREKK (grønt kort) av to (2) poeng. Gjentatte overtredelser av disse reglene skal resultere i DISKVALIFIKASJON (rødt kort).

9 10.10 Funksjoneringsfeil Funksjoneringsfeil i medaljematchen er ikke tillatt.

10 Regelpunkter med mindre endringer
10.1.2 c c f b j 10.4 b d g l 10.4.1 d e i m a g j a 10.9.2 d b 10.6.8 d a 10.6.2 c b a a a c 10.8.1 b d g 10.8.8 a Det kan være flere punkter som inneholder mindre endringer.

11 Regelpunkter med mindre endringer, forts.
c 10.13 b a a b d a Det kan være flere punkter som inneholder mindre endringer.


Laste ned ppt "NYHETER I ISSFs VILTMÅLREGLER 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google