Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Altinn – en nøkkel til et Norge i endring

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Altinn – en nøkkel til et Norge i endring"— Utskrift av presentasjonen:

1 Altinn – en nøkkel til et Norge i endring

2 Dette er Willy H. Johannesen
Daglig leder – internettkafeen QBA på Grünerløkka i Oslo Dette er Willy H. Johannsen. Han er daglig leder for en stilig internettkafe ved Olav Ryes plass på Grünerløkka i Oslo. Kafeen heter QBA, som uttales KUBA. Han eier og fører regnskap både for QBA og bygården den ligger i.

3 Daglig leder Willy Johannessen, QBA
– Jeg er strålende fornøyd med Altinn. Nå har jeg mye mer tid til å tenke butikk fremfor å fylle ut skjemaer. – Uten Altinn ville alternativet vært å engasjere et regnskapsbyrå, eller kanskje til og med ansette en ekstra person. Uansett; begge alternativene ville spist grovt av bunnlinjen. – Jeg mener Altinn bidrar til at små bedrifter øker sjansen til å greie seg. Ikke minst i oppstartsfasen hvor all tid bør gå til å få butikken i gang.

4 – Jeg er strålende fornøyd med Altinn
– Jeg er strålende fornøyd med Altinn. Nå har jeg mye mer tid til å tenke butikk fremfor å fylle ut skjemaer. – Uten Altinn ville alternativet vært å engasjere et regnskapsbyrå, eller kanskje til og med ansette en ekstra person. Uansett; begge alternativene ville spist grovt av bunnlinjen. – Jeg mener Altinn bidrar til at små bedrifter øker sjansen til å greie seg. Ikke minst i oppstartsfasen hvor all tid bør gå til å få butikken i gang. Willy Johannesen kommer med disse uttalelsene i et bilag til Aftenposten som kommer på gata 16. mars, utgitt av Brønnøysundregistrene og Altinn. Bilaget vil ha om lag 800 000 lesere. Bilaget inneholder også Altinn-skryt fra styreleder i Norske Regnskapsføreres Forening, Ove Gloppen. Uttalelsene bekrefter inntrykket fra to store brukerundersøkelser vi gjorde i fjor, og viser at Altinn er blitt en suksess.

5 Antall unike brukere tidoblet
Selv om selvangivelse for lønnstakere og pensjonister har mye av æren for den store økningen, økte også antall unike organisasjonsnumre – fra vel 163 tusen til over 260 tusen.

6 Fra rapportering til elektronisk dialog
I juni 2006 fikk alle privatpersoner og foretak sin egen elektroniske postboks i Altinn Dialog-funksjonaliteten var den viktigste endringen i Altinn i fjor. Men - det er først i år Altut-transaksjonene eksploderer… Den viktigste løsningsmessige endringen i Altinn i 2005 var at løsningen gikk fra å være en ren elektronisk innrapporteringskanal til å bli en løsning for elektronisk dialog med det offentlige.

7 Prognose for Altinn og –ut-transaksjoner
Hvis dere ser godt etter, vil dere se en smal, rød strek på toppen av grafen for Det er de om lag 36 000 altut-meldingene fra Regnskapsregisteret. Regnskapsregisteret var først ut med å ta dialogfunksjonaliteten i bruk. Men – de store volumene er ventet i år. 20. januar i år la Lånekassen og Husbanken ut til sammen 900 000 årsoppgaver i mottatt-postboksen til sine kunder. Det som virkelig kommer til å dra opp antallet, er skatteoppgjøret. Ny funksjonalitet i Altinn i vår gjør at etaten også kan få bekreftelse på om mottageren har åpnet og lest skatteoppgjøret i Altinn, og dermed unngå å sende det ut på papir til de som har sett den elektroniske utgaven.

8 Akkumulert antall skjemaer gjennom Altinn

9 Utfordringen I løpet av året skal 50 prosent av alle lovpålagte skjemaer inn i Altinn. Med andre ord skal vi ha om lag 275 flere skjemaer inn i Altinn!! Det betyr at vi må få med flere etater… … men er også en stor utfordring for oss som allerede er med …

10 Agenda Innledning v/Erik Fossum
Godkjenning av innkalling og referat v/Erik Fossum Informasjon  fra SSB   v/Rune Gløersen Ny prismodell  v/Harald Thomassen Info om Altinn II - mandat v/Elin Olsen LØFT-prosjektet i Lånekassen – prinsipper for samarbeid v/Per Otto Garsjø Områder innenfor driftsavtalen v/Harald Thomassen  Info/status om Sikkerhetsportalen v/Sverre Bauck   Funksjonalitetsendringer fram til ny utlysning v/Elin Olsen    Funksjonalitet som ikke kom med i versjon 4.0 v/Lars Petter Svartis     Brukerfora i Altinn v/Elin Olsen Gevinstforum og forslag til samarbeidsmodell v/Elin Olsen Eventuelt: Lunsj?


Laste ned ppt "Altinn – en nøkkel til et Norge i endring"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google