Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Verdt å Vite For barnefotballen 2017.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Verdt å Vite For barnefotballen 2017."— Utskrift av presentasjonen:

1 Verdt å Vite For barnefotballen 2017

2 Kontaktpunkt Kim Rune Hellesund(daglig leder)
/ / Mads Vik Tvedte, (sportslig leder) / Ketil Brekke (økonomi ansvarlig/adm) / Trond Andal (markedsansvarlig) / Trond Brattelid Leder BU : / Kim Rune Hellesund(bestilling og utdeling av utstyr) Elling Sundberg , fair play kontakt og webansvarlig

3 Info. om banedagbok og treningstider
Banedagboken ligger på forsiden under aktivitet Banedagboken gir en oversikt over treninger og kamper på våre baner. Banedagboken oppdateres jevnlig på hjemmesiden (helt oppdatert oversikt sitter kun administrasjonen med) og man kan her blant annet se på mulige tidspunkt for avvikling av treningskamper, ekstra treninger ++. Ønsker man å booke en bane for trening/kamp, sender man en mail til slik at ønske blir lagt inn. Oversikten er delt inn i en flik for kun treningstider og en flik for uke inkludert kamper. Barnelagene ( 3`er og 5’er) – En trening pr uke. Barnelagene (7’er) – To treninger pr. uke Ungdomslag (bredde) – To treninger pr. uke Senior Bredde – To treninger pr. uke. Satsingslagene – Tre treninger pr uke. (1,5 timer) Ekstratreninger og fellestreninger må stort sett legges til helger når det ikke er kamp. Kampdager er lagt til tirsdag, torsdag og helg.

4 Info. Om banedagbok og treningstider
Anlegg/baner som Fana disponerer pr i dag: Midtun Skole Ulsmåg Skole Skjold Skole Fana Stadion Nordahl Grieg VG. Skole Nesttun Idrettsplass (NIP) Førsteklassingene får tilbud om inne trening i diverse gymsaler rundt i Fana vintermånedene. Hvis det er kapasitet til overs vil dette bli fordelt på de som er ett år eldre.

5 Info. Om kampfordeling i barnefotball.
Gutter og Jenter 3`er 6 – 7 år spiller serieturneringer (settes opp av serieansvarlig i sone) Gutter og Jenter 5`er 8 – 9 år spiller serieturneringer (settes opp av serieansvarlig i sone) Gutter og Jenter 7`er 10 – 11 år settes opp av kretsen Gutter og Jenter 9`er 12 – 13 år settes opp av kretsen Gutter og Jenter 11`er 14 år og oppover settes opp av kretsen Serieturneringer: Det spilles 2 – 3 kamper samme dag, to lørdager om våren og to lørdager om høsten i stedet for en seriekamp i uken slik som er vanlig når man blir eldre.

6 Utstyr Alle lag får lagbag med vester, hatter, og medisinutstyr ved oppstart av nye lag. Alle lag får baller til alle spillerne. Alle spillerne vil få egen spillerdrakt. Utstyret er beregnet å holde minst 2 sesonger. I forkant av hver sesong vil man få tilsendt en mail med spørsmål om hvilket utstyr man har og hva man trenger. Hvis en spiller slutter, husk å få inn drakten.

7 Retningslinjer for barnefotballen
Sees i sammenheng med innhold i holdningskontrakter Fana Fotball følger NFF’s retningslinjer Barnefotball er lekbetont , viktig å skape interesse for spillet, laget og skape gode opplevelser for barna Det viktigste for de yngste spillerne er å være sammen med venner. Spille på klasse-/skolelag. Alle skal spille like mye og på ulike plasser på laget Topping av laget skal ikke forekomme, unngå prestasjonspress og elitetenking Lær barna å tåle både seier og tap Oppmuntre til egenorganisert aktivitet - egentrening

8 Litt om regler, holdninger og adferd
I samarbeid med trener må du sørge for at det er klare regler på trening og kamp (fair play) Ikke lov å si negative ting om andre Bidra til å gjøre de andre på laget god Vise god sportsånd og vektlegge fair play Bidra til et godt treningsmiljø; møte presist , være konsentrert og positivt innstilt, gjøre sitt beste og høre etter. Respekter dommeren sin avgjørelser. Bli kjent med alle og ta godt imot nye medlemmer. Hjelpe hverandre og sentre til alle spillerne – ikke bare bestekompisen. Gi positive tilbakemeldinger og ha støttende adferd om noen gjør feil – forbudt med latterliggjøring eller negative kommentarer. Ikke legge skylden over på medspillere eller dommer dersom vi taper kamper. Være ærlig og følge reglene.

9 Spørreskjema for å bli kjent med spillerne + evaluering av sesongen.
Forslag til spørsmålsskjema/evalueringsskjema: Hva synes du er mest gøy med fotball ? Er det noe du ikke synes er gøy? Hva kan du gjøre for at alle skal ha det gøy på trening og i kamper? Hva kan trenerne gjøre for at alle skal ha det gøy på trening og kamper? Hvor på banen liker du best å spille - keeper, forsvar, midtbane eller spiss? Kan du tenke deg av og til å være med på å gjøre keeperøvelser – å øve mer på å stå i mål? Ønsker du at vi har mer enn 1 trening i uken – evt. hvor mange? Hva får du best til på fotballbanen – hva er du best til ? Hva ønsker du at du kan bli enda bedre på ? Hva er det gøyeste du har vært med på denne sesongen? Andre ting du ønsker å si til trenerne?

10 Info og tips om foreldremøte
Avholdes med foreldrene minst en gang i året Gjerne en gang rett etter sesongslutt i okt. og før sesongstart i april Holdningskontrakter og planer for neste sesong Treningsopplegg/tid/sted/omfang Informasjon og underskrift holdningskontrakter – inkl. info om retningslinjer Prinsipper for laguttak/spilletid Serieprogram og Cup’er Forslag og vedtak om CUP-deltakelse Husk Fana melder på og betaler for to cuper Lagskasse (kr pr. spiller pr. år) ? egen konto, håndteres av lagleder Benyttes til lagsavgifter ved annen Cup-deltakelse, sesongavslutning, og sosiale tiltak for spillerne (f.eks. Iskrem ved bortekamper o.l) Foreldreoppgaver Planlegge CUP-deltakelse Sjåfører ved bortekamper Sosiale arrangementer Web ansvarlig – holde hjemmesiden på for ditt lag oppdatert. Dugnad. Pr i dag blir hvert lag tildelt 1-2 vakter i kiosken i løpet av sesongen i tillegg til å ta en økt i forbindelse med cuper. Anbefaler her at man lager en liste over hver spiller hvor de får tildelt sin vakt. Bytte av vakter gjøres innbyrdes.

11 Foreldrevettregler Møt opp til kamp og trening - barna ønsker det
Gi oppmuntring til alle spillerne under kampen - ikke bare dine kjente Oppmuntre i medgang og motgang - ikke gi kritikk! Respekter lagleders bruk av spillere - ikke forsøk å påvirke han/henne under kampen Se på dommeren som en veileder - respekter avgjørelsene! Stimuler og oppmuntre ditt barn til å delta - ikke press det Spør om kampen var morsom og spennende - ikke bare om resultatet Sørg for riktig og fornuftig utstyr - ikke overdriv Vis respekt for arbeidet klubben gjør - delta på foreldremøter for å avklare holdninger og ambisjoner Tenk på at det er ditt barn som spiller fotball - ikke du Vis respekt for andre - ikke røyk på sidelinja Husk at barna gjør som du gjør - ikke som du sier

12 Sjekkliste før hjemme/bortekamper
Ved hjemmekamp: Send mail til spillere angående tid og sted. Sjekke at det er satt opp bane i banedagboken / finn ut hvor bortebanen ligger. Husk kampvert , rydding av bane og garderober etter bruk. Ved bortekamp: Organisering av kjøring Fergekort: I forbindelse med kamper hvor man er avhengig av ferge, skal fergekort hentes i administrasjonen før avreise. Dommer: Tilgjengelige dommere finnes i dommerhjørnet under hovedmenyen. Alle 5`er lag skaffer dommer selv. (Familie, venner og dommerhjørnet. Obs, dommer fra dommerhjørnet må betales fra lagkassen kroner 50,-) Alle 7`er lag får tildelt klubbdommer. Lagleder / trener betaler dommer rett etter kamp og får tilbakebetalt fra Fana (Kroner 100,- pr kamp)

13 Viktig info Det er viktig at minst én person fra hvert lag stiller på trener/lagleder møter, slik at man er sikker på å ha fått den viktige informasjonen som blir gitt. Møtene kommer i første rekke, hvis det kolliderer med trening. Alternativt, hør om noen foreldre kan ta den ene treningen. Skademeldingsskjema Ved skade på trening eller kamp må det fylles ut skademeldingsskjema som finnes samme sted som samtykkeskjema. Husk å ta vare på kvitteringer fra lege/legevakt. Klubben dekker første konsultasjon hos lege/legevakt. Kopi av skademeldingsskjema sendes Husk alle nye spillere må meldes til med navn, adresse, fødselsdato, mail og mobilnummer til foresatte.


Laste ned ppt "Verdt å Vite For barnefotballen 2017."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google