Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skoletur til polen/ tyskland, avreise

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skoletur til polen/ tyskland, avreise"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skoletur til polen/ tyskland, avreise 16.10.2016
Avreisemøte 28/09/16

2 Dagsorden Gjennomgang av programmet Inndeling i grupper

3 Program på turen 1. DAG Søndag 16.10.16 Oslo – Kiel
Oppmøte på skolen kl Vi reiser fra Skøyenåsen ungdomskole kl og med Kielfergen Color Fantasy fra Oslo kl Bussen må være på brygga kl Evakueringsøvelse – lugar til møtested på dekk Kveldsbuffet. Overnatting i 4-sengs lugarer. 2. DAG Mandag Kiel – Wroclaw Ankommer Kiel kl Vi samles i bussen og setter kursen mot Wroclaw. Mat og overnatting på hotell. Gruppen deles og bor på to hotell.

4 Kiel – Wroclaw

5 Program på turen 3. DAG Tirsdag 18.10.16 Wroclaw – Oswiecim – Krakow
Auschwitz II Birkenau Blomsternedleggelse og et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Auschwitz I. 15 min film i kinosalen. Blomsternedleggelse ved skyteveggen og et minutt stillhet. Middag og temakveld med tidsvitne. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell WM System. 4. DAG Onsdag Krakow – Wieliczka - Krakow Wieliczka, saltgruvene Krakow sentrum hvor vi kan handle i bodene i den flotte markedshallen. Det er stort utvalg av fine sølvsmykker, ravsmykker, utskårne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. På kvelden blir det folklore med felles middag. Vi overnatter på hotell WM System.

6 Wroclaw – Oswiecim - Krakow

7 Program på turen 5. DAG Torsdag 20.10.16, Krakow – Berlin
Berlin. Mat og overnatting på hotell Grand City Berlin East. 6. DAG Fredag , Berlin Stasi fengselet, hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Bussightseeing hvor vi blant annet besøker Berlin-muren. Det blir mulighet for en spasertur i byen. Overnatting på hotell Grand City Berlin East.

8 Krakow – Berlin

9 Program på turen 7. DAG Lørdag Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Rostock KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. KZ Ravensbrück, kvinneleieren. Vi kjører videre til Rostock/ Swinouscjie – båt hjem. Gruppen deles i to. 8. DAG Søndag Trelleborg – Oslo AnnkomstTrelleborg kl Gruppene møtes til felles måltid på Håby. Vi ankommer Skøyenåsen ungdomsskole ca. kl

10 Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Rostock
Rostock – Trelleborg - Oslo

11 Buss C – Swinouscjie - Ystad

12 Etterarbeid Lærene snakker med klassene om arbeidet som skal leveres
Oppgavene legges ut i Its før avreise Dagbok/logg Ta bilder Mimrekveld med foreldre

13 9A – Foreldre på tur Maria Lihaug/Sebastian Tanja Dyrø/Emil
Lene Adolfsen/Cecilie Anne Louise Leikfoss/Joakim Oda Skar/Tuva Iren Reppesgård/Martine

14 9B – foreldre på tur Vegard Åse/Jesper Thomas Brachel/Edvard
Cathrine Runhovde/Marie Cecilie Brosstad /Matteo Francesco Greco /Matteo Kristin Vernan/Amalie

15 9C – Foreldre på tur Mette Andersen/Christine Agnes Andersen/Louise
Oddbjørn Jansen/Simen J Trine Sandsdalen/Andreas Berit Ørslien/Sverre

16 9D – Foreldre på tur Rune Martinsen/Andrea
Bent Fester Sunde/Selma Grytting Hasse Ohlgren/Mathias Elisabeth Egholm/Emilie

17 9E – Foreldre på tur R. Katrine Vanni/Nokkve
Rachel Maria Stranden/Ludvig Siv Garborg/Hanna Liv Karin Haugland/Lea Merete Hov Jensen/Viktoria Bente Salgado/Luana Sverre Saaby/Kaisa Tom Horn Næverdal/Oda

18 Kontaktperson for foresatte
Ta kontakt med rektor Jeg innhenter informasjon og melder tilbake

19 Huskeliste for turen VIKTIG Alle må ha pass og reiseforsikring
Visum for de som trenger det Notatbok og penn BAGASJE - Pakk i 1 -èn- bag, ikke i koffert, begrenset bagasjeplass på bussen. Ikke for tung, du må kunne bære bagen selv, ta bare med akkurat det du trenger. -regntøy -fleece genser eller varm jakke -noen få bukser, topper, skjorter, sokker, whatever. Ikke så mye. -det blir mange timer i buss, da er det godt med romslige, stretchy klær - joggebukse etc. -toalettsaker liten sekk til reisen og til utflukter. Her har du passet, liten genser, regnjakke, lader, eyeliner, penger, kort, toalettsaker til båtreisene. Den store bagen har du ikke tilgang til når vi er underveis.

20 Lærere og foresatte på tur
Oppsummeringsmøte hver kveld Evaluering av dagen og planlegging av neste dag Foreldre har nattevakter på skift

21 ANNET Ta godt vare på verdisaker! Verdisaker medbringes på eget ansvar. Det er vanskelig å oppspore bortkomne gjenstander. Lommepenger ca kr 1500,-. Ta med noen kontanter, euro og zloty kan du få tak i minibank på Gardermoen, i Berlin og i Krakow. Elektrisitet - samme som i Norge (220v) Bruk av mobiltelefon i utlandet er vanligvis dyrt, bruk av mobildata kan være ekstremt dyrt. Slå av mobildata når du reiser fra Norge, slå på når du er hjemme igjen. Det koster både å ringe og å motta samtaler/sms. HUSK! Mobiltelefon skal ikke brukes i konsentrasjonsleir/på minnesteder eller steder der det er til sjenanse for andre. Bussen: Vi kjører førsteklasses busser med toalett, lufteanlegg og DVD spillere. Bussene skal holdes ryddig og rene til enhver tid. Det forventes at gruppa hjelper sjåføren å rydde bussen hver kveld. Midtgangen må være fri for bagasje. Oppførsel Vi er gjester i utlandet, og det forventer at alle oppfører seg høflig og respektfullt. På hotellet er det vanlig at det er nattero kl. 22:00, og etter det skal det være rolig i gangen.

22 Beredskapsplan for skoletur 2016
Skolens ordinære beredskapsplan gjelder på skoleturen, i tillegg gjelder følgende:  Alle foreldre som deltar på skoleturen har levert gyldig politiattest Skolens ansatte har ansvaret for elevene når elevene deltar på organiserte aktiviteter. Foreldregruppen som deltar har ansvaret for elevene i all fritid og gruppetid. I tillegg har foreldrene ansvaret for elevene på reise til og fra Berlin/Krakow. Skolens lærere er tilgjengelige dersom konflikter eller lignende oppstår. Skolens ledelse som er representert på turen er tilgjengelige dersom kriser oppstår under hele oppholdet (Bjørn Vidar Jakobsen vil da ha dette ansvaret). Dersom assisterende rektor må forlate Berlin/Krakow i forbindelse med f.eks. hjemsendelse av elever, så skal en av lærerne som er med på turen pekes ut som stedfortreder.

23 Beredskap Alle elever skal ha lagret mobilnummer til sin gruppeleder og til assisterende rektor ( ) på sin telefon Elever skal aldri gå alene i grupper på mindre enn tre elever og gruppeleder skal til enhver tid vite hvor elevene befinner seg. Hjemsendelse av elever. Assisterende rektor vil returnere sammen med elever som sendes hjem. Elever som ikke møter til avtalt tid og sted: Dersom en elev ikke møter til avtalt sted, skal gruppeleder straks melde dette til assisterende rektor. Assisterende rektor informerer rektor og vi vurderer fortløpende hva som skal gjøres videre. Lokalt politi kontaktes senest innen tre timer etter at eleven skulle ha innfunnet seg (før om saken vurderes sånn).

24 Skolens ansvar Forberede elever som trenger ekstra oppfølging
Gjennomgang av forventninger knyttet til oppførsel på tur i uke 41

25 Grupper Del mobilnummer med gruppeleder og gruppemedlemmer


Laste ned ppt "Skoletur til polen/ tyskland, avreise"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google