Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»

2 Kort info Alle endringer må gjøres inne på : https://modum.ist- asp.com/modumpub/login.htmhttps://modum.ist- asp.com/modumpub/login.htm Hjemmesiden vår Brunes naturbarnehageBrunes naturbarnehage «Vi trenger» lapper. En vennlig påminnelse om hva som mangler av klær Bygging av grovgarderobe + leikerom. Ferdigstilles 01.08.2016. Bygging vil pågå vår / sommer 2016.

3 Årsplan 2015 - 2016 INNHOLD 2015 / 2016 – Del 1 – 2 og 3 Felles satsningsområde i kommunen er “FRISKUS – friske barn i sunne barnehager” – FRISKUS MÅL; - Barna skal oppleve bevegelsesglede og mestring gjennom varierte aktiviteter i samspill med andre. Her er uteleiken i fokus! – Avdelingene har ulike innfallsvinkler ifht Friskus – Felles friskusdag en dag i måneden HOVEDMÅL TIL BARNEHAGEN: Barna skal få en aktiv hverdag hvor alle opplever tilhørighet, mestring og glede Dette skal vi få til gjennom; LEIK, HELSE og VOKSENROLLEN

4

5 FELLES HOLDNING Pedagogisk grunnsyn ( oppfatninger, ideer som ligger til grunn for handling) Høsten 2014 startet vi opp arbeidet med å skape en felles forankring når det gjelder det pedagogiske arbeidet i barnehagen. Vi ønsket et felles ståsted. Og vi valgte vårt grunnsyn ut ifra konsekvenspedagogisk tankegang, vi så at dette samsvarte godt med våre holdninger i vår barnehage. Vi har fått innføring i denne teorien av styrer, Mona Tørnby og rektor, Per Grahn,ved Kjelle gårdsbarnehage. Og rådgiver ved Bjerknes vgs / lærer ved Høgskolen i Østfold, Maria Laupsa. Hvorfor gjorde vi dette? – Ønske om en felles plattform – Hvilke verdier og normer er vi i Brunes naturbhg opptatt av? Hva er viktig for oss… – Hva er fordelen ved å være enige om noe? Det handler om en forpliktelse til en felles holdning i samspillet med barn og voksne. Personlige meninger legges i garderoben, og vi handler ut ifra en felles forståelse. En stille bønn fra en 2 åring….

6 Hva er konsekvenspedagogikk? Mennesket blir født inn i en sosial virkelighet, der det finnes normer og regler som gjelder for alle Ta ansvar for våre handlinger – både positive og negative Pedagogikkens viktigste fokus er derfor sosial læring, og at barnet skal lære hvordan man bør samhandle med andre Fordi mennesket er fri til å velge sin handling, er det pedagogikkens viktigste oppgave å vise barnet sammenheng mellom handling og konsekvens, og bidra til at barnet ser sitt eget ansvar for handlingen. Målet er å ruste barna til å «stå sterkt i livet» med gode sosiale evner – Sosiale evner er en viktig forutsetning for å stå sterkere i skolen ( Thomas Nordahl)

7 SOSIAL HANDLINGSKOMPETANSE Selvbestemmelse – være tydelig på egne meninger, ta selvstendige beslutninger Selvhjulpenhet - Innsatsvilje til å klare seg selv Ansvarlighet – ta ansvar for egne handlinger, tåle å bli satt krav til Troverdighet – Følge opp avtaler og beskjeder, holde ut i avtalt lek. Sammenheng mellom ord og handling Respekt – Vise respekt for andre, for planter og dyr. Si hei og hade. Ikke sette oss over andre Samarbeidsvilje - Være med på hverdagslige oppgaver, hjelpe til, tilby hjelp (indre motivert). Handle sammen med andre Mottakelighet – Konsentrasjon, lytte til andre. Grunnlaget for læring. – SOSIAL HANDLINGSKOMPETANSE SATT I SYSTEM- Disse områdene vil dere bli godt kjent med i bl.a foreldresamtaler

8 FOKUSDAGER Hva kan vi få til med de ressursene vi har - hva har det å si for hverdagen? – sikkerhet- daglig vurdering. En reel utfordring som bør løftes til politikere via FAU og SU – så meld dere til FAU hvis dere vil være med å påvirke. – Vi sier JA takk til avlagte leiker og annet dere tenker bhg kan ha nytte av – Dugnad? FAU? Vi kan ikke love å gjennomføre alt som står på ukeplaner / månedsplaner. - Derfor har vi gjort en endring: For å nå målene i årsplanene vil vi jobbe i fokusområder, disse områdene vil være på faste dager på avdelingene gjennom året: Bevegelse: Vi vil at barna skal oppleve bevegelsesglede og mestring gjennom varierte aktiviteter i samspill med andre Natur: Vi vil gi barna varierte opplevelser med og i naturen Sosial kompetanse: Vi vil jobbe for at alle barna skal ha en venn, være en del av fellesskapet og etablere positive relasjoner med jevnaldrende og voksne Matte- og språk: Vi vil gi barna varierte og positive erfaringer med språk og grunnleggende matte.

9 Jeg er unik. Siden tidenes morgen har det aldri eksistert noen som meg. Ingen har mine øyne, nese, hender eller stemme. Ingen har min håndskrift. Gjennom hele evigheten kommer aldri noen til å se ut, tenke, snakke eller gjøre det samme som meg. Jeg er meg, har egenverdi og trenger ikke kopiere andre. Jeg er unik. - Voksne for Barn

10 FAU / SU FORELDRENES ARBEIDSUTVALG (FAU) Foreldrenes arbeidsutvalg har ofte ansvar for å sette i gang tiltak som kan skape kontakt mellom de ulike partene som er knyttet til barnehagen. Eksempler på dette kan være dugnader, ulike sammenkomster/ markeringer med barna, temakvelder eller lignende. SAMARBEIDSUTVALGET (SU) Barnehagens eier har etter barnehagelovens bestemmelser plikt til å forelegge viktige saker for samarbeidsutvalget. Det er saker som er viktig for barnehagens innhold, virksomheten og forholdet til foreldrene, barnehagen eller lokalsamfunnet. Slike saker er for eksempel forslag til budsjett, driftsendringer, foreldrevurderinger eller lignende. Info ved FAU Valg


Laste ned ppt "Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google