Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skjemaer og veiledning GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald Fremstad.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skjemaer og veiledning GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald Fremstad."— Utskrift av presentasjonen:

1 Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skjemaer og veiledning GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald Fremstad

2 I fjor Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Mange endringer forrige år o Mange kutt o Nye felter for kompetansekrav for tilsetting og for undervisning

3 I år Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Mindre endringer i år, men fortsatt noen ting å være oppmerksom på: o Kompetansekravene o Leirskole o Presiseringer på realkompetansevurdering o Asylsituasjonen

4 Grunnskoleskjemaet Klikk for å legge inn navn / epost / telefon

5 B19 – Andre årstimer utført av undervisningspersonale Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Vært noen tilbakemeldinger om kontrollen som sjekker kontaktlærere opp mot timer ført i B19 Har undersøkt minimumsfratrekk i årsrammen for undervisning med KS. 28,5 timer er minimumsfratrekk for hele grunnskolen (1-10. årstrinn) Beholder derfor kontrollen, men minner i den om at andre timer også fører til fratrekk slik at det ikke er ensidig fokus på kontaktlærer (eks. elevrådskontakt, fjernundervisning, tilsyn av hjemmeundervisning osv.) Se oversikten i B19.

6 C35 – C37: Kompetansekrav for tilsetting Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Nytt for Montessoriskoler og Steinerskoler: Steiner og Montessori trenger ikke ta hensyn til krav om spesialkompetanse ved spørsmål om tilsetting, men registrerer etter samme krav som andre skoler.

7 C38 – C42: Kompetansekrav for undervisning Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Presisering: Kun lærere som underviser i faget det aktuelle skoleåret, skal registreres. Enkelte førte også lærere som ikke underviste i faget, fordi de ønsket å gi dem videreutdanning. De skal ikke registreres på faget i GSI, men de skal kunne søke på videreutdanning.

8 Kompetansekrav for undervisning forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Hvert fag registreres for seg En feil som flere gjorde i fjor var å registrere alle lærerne på alle fag. Dette innebar at mange også fordelte læreres studiepoeng på samisk og norsk tegnspråk, selv om skolen ikke hadde elever som fikk denne typen undervisning.

9 Kompetansekrav for undervisning forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Presisering for Montessoriskoler og Steinerskoler: o Steiner- og Montessoriskoler må registrere hvor mange studiepoeng lærerne som underviser i det enkelte fag har, uavhengig av om det er et krav om det på skolen.

10 Kompetansekrav for undervisning forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Tallene på lærerkompetanse kan ikke brukes til å si hvor stor andel av lærerne som underviser i et fag som oppfyller kompetansekravene for undervisning. Men de sier noe om behovet for etterutdanning/videreutdanning.

11 Huskeliste til registrering av lærerkompetanse Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Først se om læreren oppfyller kompetansekravet for tilsetting på det høyeste trinnet vedkommende underviser. Eventuelt om de oppfyller på barnetrinnet (men underviser på begge trinn). En lærer som underviser på 1.-7 og 8.-10. trinn, som oppfyller kompetansekravene for tilsetting på 1.-7. trinn, men ikke for 8.-10. trinn, skal registreres i linje C36. Deretter er det kun de lærerne som er registrert i linje C35 og C36 som skal registreres i line C38-42. De som ikke oppfyller kompetansekravene for tilsetting verken på barne- eller ungdomstrinnet skal ikke registreres i linje C38-42, uavhengig av om de underviser i disse fagene og selv om læreren f.eks. underviser i matte og har 60 studiepoeng i faget.

12 Huskeliste til registrering av lærerkompetanse forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon En lærer som er registrert i linje C35 på 8.-10. trinn, som underviser i norsk på både 1.-7. og 8.-10. trinn og som underviser i matematikk bare på 1.-7. trinn, skal registreres på 8.-10. trinn i linje C38 og på 1.-7. trinn i linje C41. En lærer som er registrert i linje C36, som underviser i engelsk både på 1.-7. trinn og 8.-10, skal registreres på 1.-7. trinn på linje C42.

13 H5 – Ressurser til fysisk aktivitet på 5.- 7. årstrinn Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Beholder H5 - Hvor mange årstimer gis til fysisk aktivitet

14 I7 og I8: Leirskole - fordelt på vår/høst og trinn Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Tilskuddsavdelingen i Udir ønsker å benytte opplysningene til en ny modell for tilskuddsordningen for leirskoleopplæring. Dette skal kunne forenkle søknadsprosessen for kommunene, og gjøre forvaltningen av tilskuddsordningen mindre ressurskrevende. Evalueres etter et år og videreføring av feltene må innebære at de blir brukt på en god måte i tilskuddsordningen.

15 Kulturskoleskjemaet Klikk for å legge inn navn / epost / telefon

16 Ingen endringer fra i fjor

17 Voksenopplæringsskjema Klikk for å legge inn navn / epost / telefon

18 A13 - Asylsøkere Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Nytt felt A13 for asylsøkere som deltar i voksenopplæring på grunnskolens område Skal kun føres deltagere som er under 18 år ved starten av skoleåret Rett til grunnskoleopplæring for voksne bare hvis man ikke har fylt 18 år før skoleåret begynner

19 Asylsøkersituasjonen Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Stor interesse rundt asylsøker i grunnskolealder og gruppen over grunnskolealder, men under 18 år. Alle kommuner og fylkeskommuner med asylsøkere har måttet svare på undersøkelser.

20 Asylsøkersituasjonen forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Trenger informasjon om: Antall asylsøkere i grunnskolealder som går i grunnskolen Antall asylsøkere over grunnskolealder, men under 18 ved skolestart som går i grunnskoleopplæring for voksne

21 Asylsøkersituasjonen forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon For å slippe å sende ut undersøkelser til kommunene omtrent samtidig med at de svarer på de samme spørsmålene i GSI, har vi foreslått at vi i stedet tapper foreløpige data fra GSI etter skoleeiers frist for å gi et foreløpig situasjonsbilde. Fylkeskommunene får egen undersøkelse om elever i vgo og de som tar 0. år (Thor Heyerdahl-modell)

22 Asylsøkersituasjonen forts. Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Vi må vite om det er mange i alderen 16-18 som verken er i videregående opplæring, Thor Heyerdahl-modell eller grunnskoleopplæring for voksne, for å vurdere om det er behov for tiltak

23 A23 - Realkompetansevurdering Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Man skal fylle inn deltakere uavhengig av når de er realkompetansevurdert Skal presiseres i veiledning, skjema?


Laste ned ppt "Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skjemaer og veiledning GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald Fremstad."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google