Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Undersøking – SFS 2213

2 Kven svarar?

3 Om kontinuitet

4

5 Til summing Bortimot ein tredjedel av våre arbeidsplasstilltisvalde vert skifta ut kvart år. -Kva har dette å seie for ”makttilhøvet” på arbeidsplassen i forhandlingar om arbeidstid? -Korleis skal vi få arbeidsplasstillitsvalde til å sitje lenger? -Korleis utfordrar dette klubben, lokallaget, fylkeslaget og sentralleddet?

6 Om skriftleg avtale

7 -Er forseinka – rektor har det travelt -Manglande skjema -Prolongert avtalen frå 2006 - individuelle avtalar vert laga kvart år -Har etterlyst skriftleg avtale -Sjukmelding -Er åleine pedagog – følgjer ungdomssteget -Skifte av rektor, ikkje prioritert

8 Lengda på arbeidsåret – Tal dagar i tillegg til elevane sitt arbeidsår 5 dagar-2,7 % (2 skular) 6 dagar-93,2 % (68 skular) 7 dagar-4,1 % (3 skular)

9 Kva nivå avgjorde lengda på arbeidsåret?

10 Til summing For om lag halvparten av skulane, har lengda på arbeidsåret vorte forhandla på skulenivå. -Er det greitt at dette vert gjort på kommunenivå? -Får dei tilsette på dei forskjellige skulane komme til orde? -Kva med forskjellen på skulane sine handlingsplanar osv? -Er det greitt at dette vert gjort på skulenivå? -Tilstrekkeleg forhandlingskompetanse? -Forhandlingar mellom likeverdige partar? -Tid?

11 Om smarbeid med andre organisasjonar -Dei som har andre organisasjonar på skulen karakteriserer samarbeidet som godt -Lite relevant for dei fleste -Lektorlaget hadde eitt brot i Sogn og Fjordane

12 Forhandlingar etter punkt 4 b.? To skular har forhandla fram ein dag i tillegg. Ein skule har forhandla fram tre dagar i tillegg. To har forhandla utan at det har medført endring.

13 Arbeidstid på skulen SkuleslagTimar 1. – 10.32,5 1. – 4.33 1. – 7.32,6 5. – 10.31 8. – 10.31 Vidaregåande opplæring27,7 Vaksenopplæring31,25

14 Arbeidstida på skulen er….

15 Er arbeidstida på skulen lik for alle? 2 av 3 kombinertskular har ulik arbeidstid på skulen. Elles stort sett like avtalar, uansett steg.

16 Til summing Kring kvar tredje skule har ulike avtalar for grupper av dei tilsette. Kva fordelar og ulemper ser de ved ei slik løysing?

17 Avsett tid til ”undervisning, for- og etterarbeid og fagleg ajourføring” Spørsmålet er utydeleg, men det er verd å merkje seg at nokre skular operarar med talstorleiken +/- 1200 timar. Andre oppgir det som eit timetal pr. veke i tillegg til undervisning, andre som ei årsramme i tillegg til undervisning.

18 Til summing Materialet er uklart… Tid for handsopprekking!

19 Korleis vart arbeidstida på skulen fastsett?

20 Endra årsrammer for undervisning? -Ein skule svarar at dei har gjort mindre endringar for å løyse timeplanutfordringar. -Elles inga endring.

21 Plan over arbeidstida?

22 Kor lenge gjeld planen for arbeidstid?

23 Samtale med rektor i samband med utarbeiding av planen

24 Bistand frå tillitsvald i utarbeidinga av plan for arbeidstida?

25 Til summing Det kan sjå ut til at fleire arbeidsplassar har fått på plass samtaler med tilsette før utarbeiding av planar for arbeidstida. Like eins ser det ut til at fleire har fått orden på ”plan for arbeidet”. Korleis har de som tillitsvalde opplevd dette? På kva grunnlag ønskjer medlemmene (22 %) bistand frå tillitsvalde?

26 Endring i praksis kring tilfelding overtid – vikartimar?

27 Opplevde de reelle forhandlingar?

28 Engasjement blant medlemmene

29 Semje blant medlemmene?

30 Opplæring?

31 Kor nøgd er du?

32 Kva er de mest nøgd med? -Lite bunden tid -Ingen endring frå før -Betre og meir oversiktlege planar -Gode diskusjonar -Gode evalueringar -Tydelege på kva vi ville (ikkje fleire dagar) -At alle har hatt samtale med rektor -Formalisert og fått inn i avtalen det som tidlegare har vore ”dugnad” -Rektor synte forhandlingsvilje -God tid til planlegging og samarbeidstid

33 Kva er de mest nøgd med? -At vi fekk til ei avtale som medlemmene ønskte -At vi oppnådde semje -Avtalen tek omsyn til oppgåvene våre -Eigatid til førebuing før skulestart -Den sjuande planleggingsdagen -Kontaktlærarressurs -Betre samhald i klubben -Vi fekk behalde den fleksible avtalen vi hadde -Ikkje noko spesielt….

34 Kva er de minst nøgd med? -Skummelt å inngå avtale på vegne av medlemmene -At ikkje dei individuelle avtalane er klare enno -Opplevde ikkje reelle forhandlingar -At slike avtalar skal forhandlast på kvar skule -At retten til redusert undervisning for nyutdanna er lågare i den lokale avtalen, enn i den sentrale -For deltidsstillingar er mykje av tida reservert til rektorstyrte møte (må møte på alle møte) -Ikkje skriftleg avtale -Avslutta forhandlingane utan at arbeidsplanen var utarbeidd

35 Kva er de minst nøgd med? -Møteplanen måtte tilpassast rektor sin avtale om heimekontor -Usemje om kven som skulle forhandle lengda på arbeidsåret -Bruken av dei seks dagane -Tidspunkt for fastsetjing av skuleruta og tidspunkt for forhandlingane -Mykje arbeid – lite gjennomslag -Mindre tid til eige før- og etterarbeid -Vi har framleis ikkje nok tid til oppgåvene som skal gjerast i den bundne tida -Kurs på kveldstid -Den 6. dagen vart forhandla på kommunenivå, som om det var semje mellom skulane. Det var det ikkje.

36 Oppsummering -Stor ”turnover” blant tillitsvalde -Mykje er slik det var før – den nye avtalen har ført til lite endring. -Godt engasjement og stor semje blant dei tilsette -Gode prosessar -Det formelle kring avtalane kan bli betre

37 Til summing Gje dykk sjølv tre gode råd til neste forhandlingsrunde!


Laste ned ppt "Undersøking – SFS Kven svarar? Om kontinuitet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google