Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fv. 409 Marisberg, rundkjøring og atkomstvei til nytt boligfelt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fv. 409 Marisberg, rundkjøring og atkomstvei til nytt boligfelt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fv. 409 Marisberg, rundkjøring og atkomstvei til nytt boligfelt.

2 Prosjektorganisering Arendal Eiendom KF er bestiller av prosjektet Bygging av rundkjøringen er et rekkefølgekrav for reguleringsplanen for boligfeltet på Marisberg. Statens vegvesen har sagt seg villig til å være byggherre på prosjektet. Fakturaer for fv. 409 sendes til SVV Bilag for faktura for atkomstvei Marisberg sendes SVV for kontroll. Når faktura er godkjent av SVV sendes faktura til Arendal kommune. Faktura for kabelarbeider sendes respektive kabelselskaper etter betalingsplan.

3 Tilbudsgrunnlaget Tilbudsgrunnlagets D1 del er delt i 4: V 1 Forberedende arbeider V 2 Veg til Marisberg med gang og sykkelvei. V 3 Fv. 409 bygging av rundkjøring inkl. omlegging av vei til Tybakken og eksisterende gang- og sykkelvei. V 4 Elektroarbeider D2 VA omlegging/bygging for Arendal kommune. Beskrivelsen er her i NS 3420. Oppstart så fort kontrakt er underskrevet.

4 Ferdigstillelsesfrist for fv. 409 rundkjøring inkl. omlegging av G/S og avkjørsel til Tybakken er 15.11.2014. Ferdigstillelsesfrist for atkomstvei til Marisberg med tilhørende G/S vei og VA er 10.06.2015. Følgende delfrister gjelder: Asfalt fv. 409 skal være ferdig innen 15.10.2014

5 Trafikkavvikling I perioder som det tillates stengning av en kjørebane må det påregnes manuell dirigering. Innkalkuleres i prosess 14. Midlertidig trafikkavvikling. Strekningen er skolevei og det ferdes mange syklende og gående på strekningen. Entreprenøren skal utforme plan som sikrer disse på en god måte i anleggsperioden. Kostnadene skal innkalkuleres i prosess 14. Midlertidig trafikkavvikling. Fabrikken Norsafe benytter i all hovedsak avkjørsel til Tybakken. De har jevnlig transport av livbåter som må benytte denne avkjørselen. Det er viktig med god dialog med fabrikken og transportøren slik at slik transport kan komme gjennom anleggsområdet. Se sporingskurvene som ligger i tegningsheftet. Øvrig transport kan kjøre gjennom alternativ avkjørsel ved rundkjøring før Tromøybrua. Dette må vurderes i samråd med SVV og Arendal kommue.

6 Det skal settes av 3 timer til opplæring i trafikksikkerhetsarbeid for alle som jobber på anlegget. Dette skal innkalkuleres i prosess 14. Midlertidig trafikkavvikling.

7 VA-anlegg Arendal kommune Langs anlegget har Arendal kommune en eksisterende VA ledning. Denne må legges om og det skal settes en ny større kum-løsning. Det vil bli nærføring til det kommunale VA- anlegget langs fv. 409 og på Tybakkveien. Det skal legges nytt VA anlegg i gang- og sykkelveien til Marisberg. Denne legges til pl. 150.

8 Generell informasjon To nye busstopp skal bygges. Ett sykkelparkeringsbygg skal etableres. Alt skal bygges i h.h.t universell utforming Det vil bli tilpasninger til 1 driftsavkjørsel. Det skal bygges nytt veilysanlegg, samt nytt kabelanlegg langs hele veistrekningen. Entreprenøren har ansvaret for koordinering av kabeletatene. Det skal bygges tørrsteinsmur langs grøfta på østsiden av rundkjøringen. Det blir flytting og omlegging av høyspentkabler langs anlegget. Rabatter og steinlagte områder er i forskjellige høyder da deler av disse skal være overkjørbare. Dette er anvist på tegningene.

9 Hva som skal leveres med tilbudet: HMS egenerklæring Skatteatester Arbeidsfellesskap: erklæring om solidaransvar Erfaring fra tilsvarende arbeider. Referanseprosjekter Byggherrens erfaringer. Referanseprosjekter Egenkapital. Soliditet Tilbyders omsetning Nøkkelpersoners kompetanse Priset anbud, digitalt og på papir


Laste ned ppt "Fv. 409 Marisberg, rundkjøring og atkomstvei til nytt boligfelt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google