Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”"— Utskrift av presentasjonen:

1 GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”

2 GeoGebra er et dataprogram som kan brukes til mange ulike geometriske konstruksjoner.

3 Det er godt tilpasset 5. trinn oppover, og særlig for videregående elever.

4 Hvorfor bruker vi Geogebra? Motiverende for elever som liker matte: en ny innfallsvinkel på geometri, og et nyttig verktøy for undersøkelser av geometriske situasjoner og spørsmål

5 Hvorfor bruker vi Geogebra? Motiverende for elever som ikke liker matte: IKT er spennende, og GeoGebra tilbyr også en del estetiske/artistiske muligheter. (Mer om dette senere.)

6 Geogebra kan gi oversikt over geometriske oppgaver. Det tillater rask og omfattende utforsking, ved å ta seg av teknisk arbeid som ellers måtte gjøres manuelt, for eksempel enkle konstruksjoner og måling av areal.

7 Å installere GeoGebra Gå til Klikk på “Last ned” (til venstre). Velg “GeoGebra Webstart”. Trykk på knappen for Webstart. Følg instruksene. Programmet vil starte automatisk når nedlasting er fullført.

8 Noen andre funksjoner i GG Eks. 1: Hvordan endrer arealet av en trekant seg dersom vi flytter på et hjørne?

9 Eks. 2: En firkant kalles syklisk dersom alle fire hjørner ligger på en sirkel. Motliggende vinkel i en syklisk firkant har en interessant egenskap. Hva er denne?

10 Eks. 3: Å illustrere Pytagorassetningen Konstruer en rettvinklet trekant ABC og legg til en kvadrat på hver side. Bruk GeoGebras funksjoner for å se at Pytagorassetningen gjelder.

11 Eks. 3: Å illustrere Pytagorassetningen Konstruer en rettvinklet trekant ABC og legg til en kvadrat på hver side. Bruk GeoGebras funksjoner for å se at Pytagorassetningen gjelder. Hva om vi erstatter kvadratene med regulære 5-kanter ?

12 Annen bruk av GG Med GeoGebra kan vi produsere fine geometriske diagrammer og bilder. Disse kan for øvrig eksporteres til andre dataprogrammer, som MS Word, ved bruk av kommandoen “Eksporter” i Filmenyen.

13 GeoGebrafiler kan også eksporteres til vevsider, slik at brukeren kan operere GeoGebra selv om det ikke er installert på maskinen. Se for eksempel på

14 Matematikk, Kunst og Håndtverk, og GeoGebra I læreplanen for Kunst og Håndtverk, finner vi flere henvisninger på at geometriske kunnskaper er viktige i visuell kommunikasjon. Se på særlig “Veiledning” (til venstre).

15 Derfor er det aktuelt å bruke GeoGebra i en tverrfaglig sammenheng, der vi bruker geometriske begrep i kunst og håndtverk, særlig arkitektur. For eksempel: Design et hus på én etasje med to soverom, stue, kjøkken, bad og terrasse. Husk på det gyldene snitt!

16 Fordeler: Elever som er flinke i matematikk får utfordringen av å bruke kunnskapen sin til noe nytt og kreativt. Elever som er flinke i kunst og håndtverk blir motivert til å bli ennå bedre kjent med matematiske former og begrep.

17 Google SketchUp En meget brukervennlig program for å lage 3D bilder Lastes ned gratis fra Bruker en del matematiske begrep


Laste ned ppt "GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google