Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”"— Utskrift av presentasjonen:

1 GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”

2 GeoGebra er et dataprogram som kan brukes til mange ulike geometriske konstruksjoner.

3 Det er godt tilpasset 5. trinn oppover, og særlig for videregående elever.

4 Hvorfor bruker vi Geogebra? Motiverende for elever som liker matte: en ny innfallsvinkel på geometri, og et nyttig verktøy for undersøkelser av geometriske situasjoner og spørsmål

5 Hvorfor bruker vi Geogebra? Motiverende for elever som ikke liker matte: IKT er spennende, og GeoGebra tilbyr også en del estetiske/artistiske muligheter. (Mer om dette senere.)

6 Geogebra kan gi oversikt over geometriske oppgaver. Det tillater rask og omfattende utforsking, ved å ta seg av teknisk arbeid som ellers måtte gjøres manuelt, for eksempel enkle konstruksjoner og måling av areal.

7 Å installere GeoGebra Gå til www.geogebra.org.www.geogebra.org Klikk på “Last ned” (til venstre). Velg “GeoGebra Webstart”. Trykk på knappen for Webstart. Følg instruksene. Programmet vil starte automatisk når nedlasting er fullført.

8 Noen andre funksjoner i GG Eks. 1: Hvordan endrer arealet av en trekant seg dersom vi flytter på et hjørne?

9 Eks. 2: En firkant kalles syklisk dersom alle fire hjørner ligger på en sirkel. Motliggende vinkel i en syklisk firkant har en interessant egenskap. Hva er denne?

10 Eks. 3: Å illustrere Pytagorassetningen Konstruer en rettvinklet trekant ABC og legg til en kvadrat på hver side. Bruk GeoGebras funksjoner for å se at Pytagorassetningen gjelder.

11 Eks. 3: Å illustrere Pytagorassetningen Konstruer en rettvinklet trekant ABC og legg til en kvadrat på hver side. Bruk GeoGebras funksjoner for å se at Pytagorassetningen gjelder. Hva om vi erstatter kvadratene med regulære 5-kanter ?

12 Annen bruk av GG Med GeoGebra kan vi produsere fine geometriske diagrammer og bilder. Disse kan for øvrig eksporteres til andre dataprogrammer, som MS Word, ved bruk av kommandoen “Eksporter” i Filmenyen.

13 GeoGebrafiler kan også eksporteres til vevsider, slik at brukeren kan operere GeoGebra selv om det ikke er installert på maskinen. Se for eksempel på http://geometri.wikispaces.com/GeoGebrahttp://geometri.wikispaces.com/GeoGebra.

14 Matematikk, Kunst og Håndtverk, og GeoGebra I læreplanen for Kunst og Håndtverk, finner vi flere henvisninger på at geometriske kunnskaper er viktige i visuell kommunikasjon. Se på http://geometri.wikispaces.com/,http://geometri.wikispaces.com/ særlig “Veiledning” (til venstre).

15 Derfor er det aktuelt å bruke GeoGebra i en tverrfaglig sammenheng, der vi bruker geometriske begrep i kunst og håndtverk, særlig arkitektur. For eksempel: Design et hus på én etasje med to soverom, stue, kjøkken, bad og terrasse. Husk på det gyldene snitt!

16 Fordeler: Elever som er flinke i matematikk får utfordringen av å bruke kunnskapen sin til noe nytt og kreativt. Elever som er flinke i kunst og håndtverk blir motivert til å bli ennå bedre kjent med matematiske former og begrep.

17 Google SketchUp En meget brukervennlig program for å lage 3D bilder Lastes ned gratis fra www.sketchup.comwww.sketchup.com Bruker en del matematiske begrep


Laste ned ppt "GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google