Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof Delphi Consulting

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof Delphi Consulting"— Utskrift av presentasjonen:

1 Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof henrik@prio.no Delphi Consulting 12.10.2011

2 Etikk og moral  Handler om hvordan vi tar vare på hverandre; om rett og galt mennesker imellom.  Oppleves positivt eller negativt?  Etikk: Faget – og den refleksjonen som ligger til grunn for det. Teori.  Moral: Våre egne holdninger og vår egen oppførsel, som individer og fellesskap. Praksis.  Er det samsvar mellom etikk/verdier og moral? Og hvordan kommer vi oss fra all den velmente etikken til den gode moralen?

3 Etiske perspektiver  Pliktetikk: utgangspunkt i de plikter, regler og rettigheter som er grunnleggende for god etikk.  Konsekvensetikk: utgangspunkt i de følgene som våre handlinger har – og hvem de er følger for.  Dydsetikk: utgangspunkt i hvem vi er, hva slags kvaliteter vi har – og ønsker å ha.  Lederen har som sentral oppgave å kunne bruke alle disse perspektivene.

4 Tidsklemma…  En hektisk tid – mye vi skal rekke og gjøre.  Får hverdagen ”forsprang” på etikken?  Er vi havnet i en ”tidsklemme”?  Vi må som ledere skape trygge og rause rom for refleksjon, etikk, kollegialitet og menneskelighet:  Rydde tid.  Gjøre det beste ut av tiden.

5 Viktige etiske utfordringer  Bygge tillit – være til å stole på, og en som andre ser opp til  Utjevne asymmetrier  Se seg selv utenfra  Se menneskene

6 Etikk og moral – ikke bare ”nei, nei”  Etikk handler ikke bare om plikter og regler, selv om de er viktige.  Dydsetikken viser oss viktigheten av stolthet, verdier og glede som en del av etikken.  Hvordan kan vi samtidig lære å ta vare på forskjeller, og la oss berike av dem?


Laste ned ppt "Etikkens betydning for å lykkes som leder Henrik Syse, forsker og filosof Delphi Consulting"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google