Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tverrfagleg kompetanse for å hindre mobbing. «Frykter mobbeprogrammer blir en sovepute for skolene» «Etter flere år med mobbing ville ikke Margit leve.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tverrfagleg kompetanse for å hindre mobbing. «Frykter mobbeprogrammer blir en sovepute for skolene» «Etter flere år med mobbing ville ikke Margit leve."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tverrfagleg kompetanse for å hindre mobbing

2 «Frykter mobbeprogrammer blir en sovepute for skolene» «Etter flere år med mobbing ville ikke Margit leve lenger 17 år gamle Margit Axelsen ble mobbet så mye at hun på et tidspunkt ikke visste hvordan hun kunne fortsette å leve » «Regjeringen vil flytte mobberen til annen skole» «Mobbeoffer arrangerer fakkeltog mot mobbing i Oslo En 14 år gammel jente som selv er blitt mobbet, skal sammen med sin mor arrangere fakkeltog mot mobbing gjennom Oslo sentrum.»

3 Skulen har mange vaksne Alle vaksne veit kva mobbing er Alle vaksne veit at mobbing skal stoppast Kvifor greier vi det ikkje?! Veit vi korleis vi stopper mobbing? Er det nok?

4 Kva skal til? Kompetanse Mulighet til å bruke kompetansen Forebygging med arbeid for gode psykososiale miljø Alle må sjå, alle må gripe inn og vere tydelige nokon må følge opp godt nok, breidt nok, lenge nok og med gode nok «verktøy»

5 Elevane treng barevernpedagogar, sosionomar og vernepleiarar! Styrke gode og trygge psykososiale miljø for alle Oppdage elevar med ulike behov Sjå barnet «i miljøet» - kva påvirker negativ utvikling? Kva styrker kan ein bygge på for å sikre positiv utvikling? Hjelpe enkeltelevar og grupper til god sosial kompetanse og god psykisk helse – sjølvhevdelse som ikkje går på bekostning av andre Korleis få foresatte til å bidra konstruktivt?

6 For å lykkast med tverrfagleg kompetanse i skulen: Gjensidig forståelse og respekt for kvarandre sin kompetanse Samarbeid krever mulighet til å snakke saman og jobbe i lag Miljøterapeutar treng riktig mandat og arbeidstidsavtaler som sikrer nok tid til «det usynlige arbeidet» som fører til kvalitet og resultat Sats på forebyggande miljøterapeutstillingar!

7


Laste ned ppt "Tverrfagleg kompetanse for å hindre mobbing. «Frykter mobbeprogrammer blir en sovepute for skolene» «Etter flere år med mobbing ville ikke Margit leve."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google