Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Innlegg – plannettverk på Sortland 6/ v/ teknisk sjef.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Innlegg – plannettverk på Sortland 6/ v/ teknisk sjef."— Utskrift av presentasjonen:

1 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Innlegg – plannettverk på Sortland 6/4-2016 v/ teknisk sjef Mats André Aas Årnesan friluftsområde på Langøya i Hadsel. Foto: Hans Chr. Haakonsen Hadsel kommune Erfaringer med den kommunale planstrategien

2 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Vedtatt av kommunestyret 13.6.2013 Virkning 2013 – 2015 Dokumentet er på 15 sider med vedlegg Disposisjon: Innledning Kort om planstrategi og kommunalt planhierarki Planprosesser, herunder krav til kvalitet i planleggingen Utfordringer for Hadsel-samfunnet Prioritering av planoppgaver Vedlegg – planoversikt Vedlegg – Overordnede planer og retningslinjer Vedlegg – Politisk behandling av planstrategien Kort om planstrategien

3 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Korte erfaringer med planstrategien Planstrategi er et relativt nytt begrep for politikerne i Hadsel. Den har derfor hatt en løs/ perifér forankring. Ingen politisk debatt da den ble vedtatt. Samfunnsbeskrivelsen er for generell og tynn. Beskriver i liten grad de utfordringene vi står ovenfor. Planstrategien ble derfor for lite behovsstyrt. I planoversikten står når planer skal rulleres/ revideres. Dette har i varierende grad blitt fulgt opp. Noen planer er «døde» men har for sikkerhets skyld blitt med videre. Dette er ikke bra.

4 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Noen positive ting, og status i dag Gjennom politikeropplæringen har planstrategien har fått en økende oppmerksomhet. Planstrategi har blitt en «snakkis» Kravene til kvalitet i planleggingen har medført bedre rutiner i administrasjonen. Bl.a. er her laget en veileder for utarbeidelse av reguleringsplaner Vi er i gang med arbeidet med ny planstrategi. Folkehelse er allerede et gjennomgående tema, jf. føringer i samfunnsdelen. Derfor jobber vi med å utfylle folkehelseindikatorene, slik at vi på en bedre måte kan ta tak i lokale utfordringer. Utfordringene vil inngå i samfunnsbeskrivelsen, og gi oss en mer behovsstyrt planstrategi.


Laste ned ppt "………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Innlegg – plannettverk på Sortland 6/ v/ teknisk sjef."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google