Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samling for språk- og leseveiledere Program for dagen: Innledning v/PPT NG Kort runde: info fra SLV Gjennomføring.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samling for språk- og leseveiledere Program for dagen: Innledning v/PPT NG Kort runde: info fra SLV Gjennomføring."— Utskrift av presentasjonen:

1 Samling for språk- og leseveiledere 24.10.2016

2 Program for dagen: 09.00-09.15Innledning v/PPT NG 09.15-09.45 Kort runde: info fra SLV 10.00-10.50Gjennomføring av klasselesekurs 10.50-11.30Lunsj 11.30-12.15Bruk av Tempolex i begynneropplæringen. 12.30-13.20Bruk av apper i lese- og skriveopplæringen 13.30-14.10Informasjon om dysleksi/dyskalkulihefte m.m. 14.10-14.30Oppsummering av dagen og veien videre. Plan for dagen

3  Hvordan blir SLV brukt i de forskjellige kommunene nå?  Ressurs til SLV?  Gjennomføres det intensive lesekurs og klasselesekurs?  Hvordan kan vi gjøre hverandre enda bedre? Bruken av SLV?

4 Klasselesekurs

5 Tempolex i nybegynneropplæringen

6  Mye å velge i. Se www.statped.no, følg Statped påwww.statped.no  Hvor mange skoler har Ipad til bruk for elevene?  Noen som har god erfaring med noen apper? Bruk av apper i lese- og skriveopplæringen

7  Multimodale apper – Dvs apper som kan arbeide kombinert med tekst, bilde, video og tale  Viktig at innholdet som produseres i appen, kan deles, bearbeides og videreutvikles i andre apper.  For personer med svake leseferdigheter er det altså vesentlig at teksten kan leses opp. Noen tips for valg:

8  Tankekart-app  Godt egnet for alle elevene.  strukturering og organisering av tekster og begreper, idemyldring, aktivisere forkunnskaper, automatisering og repetisjon.  Presentasjonsverktøy  visualisere relasjoner mellom begreper og strukturere begrepene i over- og underkategorier. Inspiration Maps (kidspiration maps)

9  App hvor lærere og elever kan lage bøker (presentasjoner) i epub-format.  Brukes til å lage arbeidsbøker  Kan brukes til å lage tilpassede bøker for eleven.  Den ferdige boka kan overføres til iBooks, og kan deles med andre. Book Creator

10  Et skriveverktøy som hjelper eleven med å lese og skrive tekst på Ipad, mac eller pc.  Eleven får visuell hjelp idet programmet predikerer hva du har tenkt å skrive i form av en liste med ordforslag.  Du kan også få auditiv hjelp ved å høre bokstavlyder når du skriver. Det er dette prinsippet man bruker ved STL+ (skrive seg til lesing med talesyntese IntoWords

11 Lydhør  En app-spiller for nettbrett og smarttelefoner  Utviklet av NLB  Gir gode leseopplevelser for elever med lese- og skrivevansker.  Ved å introdusere lydbøker tidlig og for hele klassen, vil denne måten å lese på, bli alminneliggjort. Elever som er avhengig av å bruke lydbøker i skolefagene, vil ikke føle seg annerledes og stigmatisert. ode leseopplevelser for elever med lese- og skrivevansker.

12  King of Math Junior er et mattespill i middelaldermiljø der du klatrer opp den sosiale stigen ved å besvare mattespørsmål og løse nøtter.  Du kan samle stjerner, få medaljer og konkurrere mot venner og familie.  Bli mester i spillet og mattedronning eller mattekonge! King of math jr.

13  Hvor mange har vært inne på nettsida vår? www.pptng.no …og en ting til

14 Kjør app-show


Laste ned ppt "Samling for språk- og leseveiledere Program for dagen: Innledning v/PPT NG Kort runde: info fra SLV Gjennomføring."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google