Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim."— Utskrift av presentasjonen:

1 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST 7.10.15 Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim

2 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Vedtak i HS om HiST2020 Ved hvert fakultet skal det opprettes et studieprogramråd, som skal gi råd angående koordineringen av utdanningstilbudene og aktiviteter på tvers av studieprogrammene. Studieprogramrådene skal bestå av prodekan (leder), faglige programkoordinatorer, 2 studenter, studieadministrativ(e) koordinator(er) og eventuelt andre. Det er ikke gitt et eksplisitt mandat for studieprogramrådet.

3 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Gjeldende mandat ASKU ASKU skal ha en leder som utpekes av dekan. Leder av ASKU skal være en faglig ansatt ved avdelingen. ASKU skal bidra til utvikling av en kvalitativ god og helhetlig studiesituasjon for studentene, og sikre at avdelingens arbeid med utvikling av studiekvalitet er i henhold til kravene i høgskolens system for kvalitetsutvikling Dette skal gjøres gjennom: Evalueringer ASKU skal medvirke til at avdelingen og studieprogrammene kvalitetssikrer innhold, relevans og gjennomføring av studieevalueringer på avdelingen. På bakgrunn av resultatet fra institusjonelle evalueringer og evalueringer på avdeling, skal ASKU i samarbeid med avdelingens ledergruppe fremme forslag til tiltak for å bedre studiekvaliteten. ASKU behandler oppsummeringer/konklusjoner fra studieleder, eller tilsvarende funksjon, minst én gang pr. år, og foreslår deretter tiltak. Rapportering ASKU skal rapportere til avdelingsstyret og fremme begrunnede forslag til tiltak for å heve studiekvaliteten. Dette gjøres ordinært gjennom avdelingens årlige kvalitetsrapport til høgskolestyret.

4 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Fra NTNU (Inge Fottlands presentasjon siste møte i UU)

5 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG

6

7 Studieprogramråd ved NTNU Alle studieprogram skal ha en studieprogramleder og et studieprogramråd. Det er dekanen som skal sørge for at det er på plass. Sammensetning For å ivareta relevante kvalitetsaspekt, skal studieprogramrådet ha studentrepresentanter, vitenskapelig ansatte og administrativt ansatte. Studieprogramrådet skal også ha ekstern representasjon eller sørge for innspill fra eksterne aktører. Studentenes deltakelse i studieprogramråd Studentene er involvert i studieprogramevaluering gjennom at de er representert i alle studieprogramråd og at emnerapport med studentevaluering går til studieprogrammene de er tilknyttet. Mandat Fastsettes av fakultetene https://innsida.ntnu.no/wiki/- /wiki/Norsk/Studieprogramr%C3%A5dhttps://innsida.ntnu.no/wiki/- /wiki/Norsk/Studieprogramr%C3%A5d

8 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Eksempelmandat IVT studieplanutvikling, herunder læringsmål og profesjonsmål, definisjon av studieretninger og hovedprofiler og deres hovedinnhold av emner, etter behov fremme forslag om nye emner overfor institutter og fakultet foreta en helhetlig vurdering av emnesammensetning, innhold og undervisningsform for årskursene enkeltvis og samlet bidra til utvikling av studieprogrammets/-programmenes tverrfaglige profil, både på grunnivå og gjennom studieretninger og hovedprofiler vurdere innhold og belastning i enkeltemner, om nødvendig foreslå endringer forberede og koordinere arbeidet med den årlige studieplanrevisjonen ta initiativ til og medvirke til endringer som kan forbedre det faglige innholdet og det pedagogiske opplegget i undervisningen være pådriver for godt læringsmiljø for studentene og spesielt for at fasiliteter som student-arbeidsplasser, grupperom, datasaler, personlige datamaskiner og lignende er tilgjengelige arbeide med kvalitetssikring og evaluering av studieprogrammet/-programmene i henhold til vedtatte retningslinjer, inkludert rapportering, samt være pådriver for oppfølging av referansegruppenes arbeid knyttet til undervisningen bidra til et formålstjenlig mottak av nye studenter, herunder opplegg for Teknostart/ Realstart bidra til formålstjenlig og god utnyttelse av eventuelle tiltaksuker bidra med tilfredsstillende faglig studieinformasjon for potensielle studenter og for studenter ved det/de aktuelle programmet/programmene bidra med innspill til markedsføring av og rekruttering til programmet/programmene overfor studiesøkende ungdom gi råd om dimensjonering av studiet uttale seg i prinsipielle spørsmål knyttet til innpassings- og fritakssaker uttale seg i saker utvalget får seg forelagt

9 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Eksempelmandat SVT Studieprogramrådet har følgende oppgaver: Vurdere om det er behov for endringer i studieprogrammenes læringsmål og om emnene som inngår er nødvendige og tilstrekkelig for å dekke studieprogrammets læringsmål. Oppsummere og vurdere innholdet i alle relevante emnerapporter. Foreslå innretning og form på de periodiske evalueringene av studieprogrammet. Studieprogramleder utarbeider studieprogramrapport. Rapporten utarbeides i samarbeid med studieprogramrådet og sendes instituttleder (eventuelt Dekan) for videre behandling. Rapporten skal kommentere de to første punktene i mandatet, effekten av fjorårets tiltak til forbedringer, forslag på nye tiltak og forslag til endringer i studieplanen til programmet. Den om oppnevner studieprogramrådet kan, innenfor mandatet, lage utfyllende retningslinjer for studieprogramrådets arbeid.

10 HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Drøftingspunkter Mandat Ett felles mandat, eller delegert til dekan? Evt. felles ramme (minimumsoppgaver) for mandat som kan utvides. Hva skal det være? Overta oppgaver fra ASKU, eller mer rettet inn mot styrevedtaket om koordinering på tvers? Omfang Alle program skal ha et studieprogramråd, men kan ett studieprogramråd dekke flere program? Sammensetning Krav om ekstern representasjon? Hvem leder rådet? Må det være studieprogramleder? Tidsaspekt Når skal nye studieprogramråd være operativ?


Laste ned ppt "HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google