Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gass til Østfold -vi har flere alternativer Tommy Fredriksen Østfold Energi AS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gass til Østfold -vi har flere alternativer Tommy Fredriksen Østfold Energi AS."— Utskrift av presentasjonen:

1 Gass til Østfold -vi har flere alternativer Tommy Fredriksen Østfold Energi AS

2 Mål for naturgass i ØE Østfold Energi arbeider for å etablere en langsiktig økonomisk og miljømessig god naturgassforsyning til Østfold Østfold Energi skal være posisjonert for mulige investeringer i gasskraftverk

3 Marked og miljø Østfold har en betydelig prosessindustri der energi er en meget viktig innsats- og kostnadsfaktor. Naturgass er tungolje miljømessig overlegen og vil kunne gi betydelig utslippsreduksjoner og miljøfordeler. Naturgass vil gjøre energiforsyningen på Østlandet mer robust.

4 Markedspotensial Gasskraftverk i Oslofjordområdet: 5.000 - 10.000 GWh/år Ellers i Østfold: 1.200 - 1.700 GWh/år –Treforedling 800 - 1.200 GWh/år –Øvrig prosessindustri 100 - 200 GWh/år –Lettoljekunder 100 - 300 GWh/år

5 Tekniske leveringsalternativer til Østfold LNG - Flytende naturgass Velkjent, utprøvd og sikker teknologi. CNG / PNG - Naturgass under trykk Skipstransport av CNG er et nytt og uprøvd konsept. Gassrørledning Mulighetsstudie og forretningsplan utarbeidet av Gassco i 2005 konkluderer med at det er grunnlag for gå videre med teknisk utredning av gassrør fra Kårstø til Grenland, Østfold, Oslo og Vest-Sverige.

6 Økonomi - Leveringsalternativer til Østfold LNG - Flytende naturgass Ingen har til nå lykkes med å inngå lønnsomme avtaler for kjøp og salg av LNG til Østfold. LNG innebærer flere enhetsoperasjoner (flytendegjøring, transport, lagring, regassifisering) CNG / PNG - Naturgass under trykk Et konsept som trolig vil kreve meget store investeringer og som innebærer flere enhetsoperasjoner (kompresjon, skipstransport, lagring). Gassrørledning Mulighetsstudie og forretningsplan indikerer lønnsomhet. En løsning som gir sterkt fallende enhetskostnader ved økende volum.

7

8

9

10 Konklusjoner Vi har mange tekniske muligheter Gassrørledning ser ut til å være det mest lovende og langsiktig økonomisk bærekraftige alternativet, men meget krevende å få til Et gasskraftverk i Oslofjordområdet vil ”dra” en rørledning, men betyr store utfordringer med håndtering av CO 2 Østfold bør satse på et gassrør til Oslofjorden! Det kreves en bred mobilisering for å lykkes med et gassrør.


Laste ned ppt "Gass til Østfold -vi har flere alternativer Tommy Fredriksen Østfold Energi AS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google