Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Om Tema morsmål v/ Rukhsana Arshad.  Rukhsana Arshad  Førskolelærer med videreutdannings i PAPS  Migrasjonspedagogikk og Pedagogiskveiledning  Jobbet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Om Tema morsmål v/ Rukhsana Arshad.  Rukhsana Arshad  Førskolelærer med videreutdannings i PAPS  Migrasjonspedagogikk og Pedagogiskveiledning  Jobbet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Om Tema morsmål v/ Rukhsana Arshad

2  Rukhsana Arshad  Førskolelærer med videreutdannings i PAPS  Migrasjonspedagogikk og Pedagogiskveiledning  Jobbet i barnehage 1980-1995  Lærer på Grünerløkka og Tøyen skole siden 1995  Redaktør på websiden morsmal.no  Mor til 2  Beste mor til 5

3 Bakgrunn om Tema Morsmål I stortingsmelding 23. Språk bygger broer initierte Kunnskapsdepartementet et nordisk samarbeid om digitale læringsressurser på ulike språk. Sverige har siden 2001 hatt en side som heter Tema modersmål, og Norge ønsket å lage en norsk versjon av denne siden.

4 Utdanningsdirektoratet fikk i 2009 i oppdrag å samarbeid med Sverige om å utvikle en lignende norsk side. 22. oktober 2009 ble den norske versjonen lansert Til sammen inneholder de svenske og norske sidene 46 språksider. Fra 01.01.2011 tok Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring over ansvaret for siden.

5 Formål Formålet med nettstedet er å lage et møtested for morsmålslærere og tospråklige faglærere i skolen og tospråklige ansatte i barnehage Den skal fungere som en nasjonal og internasjonal informasjons-, møte- og ressursplass. Nettstedet skal gjøre det enklere å finne fram til informasjon og læringsressurser for morsmålsopplæring, tospråklig fagopplæring og flerspråklig arbeid i barnehagen.

6 Målgruppe Målgruppen for nettstedet er lærere i morsmål og tospråklig fagopplæring, skoleledere og lærere med ansvar for opplæring av flerspråklige elever, ledere og ansatte i barnehagen med ansvar for flerspråklige barn, elevene selv og deres foreldre. Alle som er interessert i dette feltet er selvfølgelig hjertelig velkomne til å ta nettstedet i bruk. Innhold Tema morsmål har fokus på språk, kultur og utdanning for flerspråklige barn i barnehage og skole.

7 På sidene vil man finne informasjon og læringsressurser på over 46 språk, og man vil også finne lenker til andre relevante nettsteder.

8 Samarbeidskommuner Bergen, Trondheim, Porsgrunn, Larvik og Sandnes deltar i prosjektet om tema morsmål ved å ha til sammen 13 språkredaksjoner som jobber med de norske språksidene. De norske språksidene er urdu, tamil, polsk, russisk, somali, tyrkisk, dari, persisk, thai, litauisk, kurdisk sorani og arabisk, og det er språkredaksjonene bestående av morsmålslærere som lager innholdet på sidene. De publiserer innhold på sidene ca. hver 14 dag.

9 Samarbeid med svenske Tema Modersmål I februar 2013 opprettet Tema Morsmål og Tema Modersmål en arbeidsgruppe på tvers av landegrensene. Arbeidsgruppens mål er å hjelpe hverandre til å bruke hverandres ressurser til tross for ulike læreplaner og ulike innfallsvinkler til bruk av morsmål i den norske og den svenske skolen.

10 Tema Morsmåls sider Tema Morsmåls sider vil hele tiden være under evaluering, revidering og utvikling, og dersom det er feil eller mangler på sidene ønsker vi tilbakemelding på dette. Vi retter opp feil så fort vi er klar over dem. Vi håper at du som er interessert i morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring kan ha nytte av nettstedet, og gi informasjon om nettstedet til andre som kan ha bruk for det.

11 Vi ser urdu sider på morsmal.no Spørsmål mitt er: Hvordan kan barnehage, skole og foreldrene få utbytte av Tema morsmål sine urdu sider ? Takk for meg!


Laste ned ppt "Om Tema morsmål v/ Rukhsana Arshad.  Rukhsana Arshad  Førskolelærer med videreutdannings i PAPS  Migrasjonspedagogikk og Pedagogiskveiledning  Jobbet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google