Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Studentombudets rolle og oppgaver. Oppgavene Påse at saker får en forsvarlig og korrekt behandling Sikre rettssikkerhet Bidra til å løse saker Adgang.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Studentombudets rolle og oppgaver. Oppgavene Påse at saker får en forsvarlig og korrekt behandling Sikre rettssikkerhet Bidra til å løse saker Adgang."— Utskrift av presentasjonen:

1 Studentombudets rolle og oppgaver

2 Oppgavene Påse at saker får en forsvarlig og korrekt behandling Sikre rettssikkerhet Bidra til å løse saker Adgang til å fremme saker for styret 3

3 Årsrapport SV Uavhengighet, profesjonalitet og integritet Vi tilstreber objektivitet i tilnærmingen til oppgavene, slik at vi bidrar til rettferdighet, ikke fordel for studentene. Studentene skal ha en grunn for å ta kontakt med oss fremfor den enheten studenten tilhører. Involvering skjer kun etter selvstendig vurdering, og ikke etter instruks/ønske fra studenter. Vi gir studenter informasjon om muligheter, fremfor anbefalinger om hva de burde gjøre.

4 Årsrapport SV Årsrapport 2015:  172 henvendelser  27 % økning sammenlignet med 2014  77 % økning i kategorien «Læringsmiljø»  Konflikt mellom studenter  Konflikt mellom student og veileder Nytt i årets rapport:  Skiller mellom «uavhengig bistand» og «involvering overfor aktuell enhet»

5 Årsrapport SV

6

7

8 Anbefalinger overfor UiO 1.Studentenes adgang til forvaltningspraksis 2.Saksbehandling av tilretteleggingssaker 3.Innhold i sensurbegrunnelser etter omlegging til blind omsensur 4.Obligatorisk undervisning og ansvar for informasjon

9 Årsrapport SV Utviklingen i Norge studentombud (UiO) studentombud (UiO) 2015 – 5 studentombud (UiS, HiOA, UiT og UiB) 2016 – 6 studentombud (NHH) Til nå har 33% av studentmassen i Norge tilgang på et studentombud Basert på tall fra Database for statistikk om høgre utdanning (DBH)

10


Laste ned ppt "Studentombudets rolle og oppgaver. Oppgavene Påse at saker får en forsvarlig og korrekt behandling Sikre rettssikkerhet Bidra til å løse saker Adgang."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google