Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Intelligens. Hva er intelligens? Forskjeller i hvordan vi tenker. Dette avhenger av både arv og miljø Intelligens er individets generelle evne – uavhengig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Intelligens. Hva er intelligens? Forskjeller i hvordan vi tenker. Dette avhenger av både arv og miljø Intelligens er individets generelle evne – uavhengig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Intelligens

2 Hva er intelligens? Forskjeller i hvordan vi tenker. Dette avhenger av både arv og miljø Intelligens er individets generelle evne – uavhengig av kunnskap og trening – til bevisst å løse nye oppgaver på en best mulig måte

3 Charles Spearman (1863–1945) delte intelligens inn i en g-faktor, generell del, og en s-faktor, de spesielle evnene individet har på områder knyttet til resonnering, tall- og romforståelse L.L. Thurstone (1887–1955) delte intelligens inn i sju evner: verbal forståelse, verbal meddelelse, tallforståelse, hukommelse, romforståelse, sanseforståelse og resonnering Nyere forskning legger mer vekt på hvordan en oppgave løses, ikke bare på om du kan løse den

4 Klarer du denne (s. 193): ”Håkon har fått et vaktmesteroppdrag. Han skal nummere noen leiligheter fra 1 til og med 99. Hvor mange 9-tall trenger Håkon for å kunne utføre oppdraget?”

5 Ulike former for intelligens Howard Gardners flerintelligensteori

6


Laste ned ppt "Intelligens. Hva er intelligens? Forskjeller i hvordan vi tenker. Dette avhenger av både arv og miljø Intelligens er individets generelle evne – uavhengig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google