Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vitenskapelig usikkerhet Er det lett å se hva pH- verdien er? Hvilke andre metoder kan brukes til å måle pH? Foto: Cappelen Damm.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vitenskapelig usikkerhet Er det lett å se hva pH- verdien er? Hvilke andre metoder kan brukes til å måle pH? Foto: Cappelen Damm."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vitenskapelig usikkerhet Er det lett å se hva pH- verdien er? Hvilke andre metoder kan brukes til å måle pH? Foto: Cappelen Damm

2 Hva er temperaturen? En kan redusere måleusikkerhet ved å bruke flere måleinstrumenter Foto: Agnete Engan

3 For å redusere måleusikkerhet kan du: Gjenta forsøket flere ganger og se vekk fra store avvik. Kontrollere måleinstrumentene, og bruk gjerne flere instrumenter. Være klar over at resultatene kan påvirkes av andre faktorer enn de du tester. Teste flere variabler på flere måter. Sjekke faglitteratur og flere kilder. La andre gjennomføre samme forsøk. Sammenlikn resultatene. Pass på at du ikke trekker konklusjoner på for tynt grunnlag.

4 Naturvitenskapen før og nå Den naturvitenskapelige kunnskapen vi har i dag, er resultatet av en lang utvikling der kunnskapen vår stadig er større.lang utvikling

5 Tro og vitenskap i vår tid Naturvitenskapen bygger ikke på tro, men på resultater av undersøkelser og testing av hypoteser. Modeller er viktige for å illustrere ulike sider ved naturvitenskapen.


Laste ned ppt "Vitenskapelig usikkerhet Er det lett å se hva pH- verdien er? Hvilke andre metoder kan brukes til å måle pH? Foto: Cappelen Damm."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google