Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Diakonhjemmet høyskole Sosialarbeiderrollen i endring? Hva kreves av oss? Når solidaritet med brukeren er i konflikt med politiske føringer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Diakonhjemmet høyskole Sosialarbeiderrollen i endring? Hva kreves av oss? Når solidaritet med brukeren er i konflikt med politiske føringer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Diakonhjemmet høyskole Sosialarbeiderrollen i endring? Hva kreves av oss? Når solidaritet med brukeren er i konflikt med politiske føringer

2 Nigeria

3 2005… Helga Conrad i Aftenposten: ”De lever et liv i moderne slaveri. De blir misbrukt og slått. De blir voldtatt. De tvinges til å selge kroppen sin for å betale enorme reiseutgifter for å bli smuglet inn i Vest-Europa. Smuglerbandene frarøver dem friheten”.

4 Uttalelser fra mange hold FRP ville ikke ”sitte passivt og se på at stadig flere lovlydige borgere blir utsatt for trakassering og krenkende oppførsel av byens gateprostituerte” Tybring-Gjedde (FRP) Når prostituerte henger etter menn og omtrent river av dem klærne eller setter seg inn i biler som stopper på rødt lys – da er en grense nådd. Da går problemet fra å være et fattigdomsproblem til å bli et ordensproblem” Erling Lae (H)

5 Eller….. Ønsker å få ”Anstendigheten tilbake i byen” Jan Bøhler (AP) ”Stadig flere utenlandske horer skaper problemer” Roger Andresen, politi ”Norge oversprøytes av utenlandske prostituerte” Marit Nybakk (AP)

6 Utviklingen de siste årene… Økt rettsliggjøring Mindre fokus på sosiale problemer Mindre sympati med kvinner og menn i prostitusjon Økt innsats fra politiet i forhold til de som selger Kriminalisering av sexkjøp Nedbygging av hjelpetiltak Streng innvandringspolitikk versus menneskehandel- politikk ”Sluttpakke”-fokus uten noen sluttpakker Ingen har oversikt over markedet lenger.

7 Tenke igjennom…. Hvorfor vil jeg bli sosialarbeider? Hva slags sosialarbeider vil jeg bli?

8 Viktig samfunnsutfordring Hvordan vi håndterer de svake i samfunnet er det avgjørende testspørsmålet på hvordan samfunnets menneskesyn er eller vil være i framtida.

9 Honnørord for sosionomer Engasjement Empati Solidaritet Medfølelse Mot Toleranse Kunnskap Innsikt

10 Når solidaritet med brukeren er i konflikt med politiske føringer Vil vi – våger vi og hva risikerer vi?


Laste ned ppt "Diakonhjemmet høyskole Sosialarbeiderrollen i endring? Hva kreves av oss? Når solidaritet med brukeren er i konflikt med politiske føringer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google