Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom."— Utskrift av presentasjonen:

1 Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom Apostel (menighetsplanting) Evangelisering Lede Tydning av tungetale Undervisning Profeti Bedømme åpenbaringer Tro Tjene Undergjerninger Helbredelse Demonutdrivelse Bønn Enslig stand Hyrde Misjonær Tungetale Ef 4,11-12: det var Han som ga noen til å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp.

2 Å forstå gavene : Enhver kristen er begavet En nådegave er en særskilt evne, som Gud – av nåde – gir til ethvert lem på Kristi kropp, og som må settes inn i arbeidet med å bygge opp menigheten.

3 Særskilt evne Andre kristne har andre gaver Alle nådegaver er i minoritet Rom 12,4-8 ; 1 Kor 12,17-20

4 som Gud gir Ikke alle mennesker har nådegaver Alle kristne har nådegaver Kan forvandle naturlige gaver til åndelige gaver Kan gi helt nye gaver / evner

5 av nåde Nådegaver er ikke belønning f eks for høy alder, rett livsstil eller rett tro. Må ikke forveksles med Åndens frukt (Gal 5,22-23). De er også av nåde! Nyfrelste kan få like tydelige gaver og like mange gaver som mennesker som har vært kristne i mange tiår.

6 til ethvert lem på Kristi legeme Enhver kristen har minst en nådegave (1 Kor 12,7-11) Hvis du ikke vet om din/dine gave/gaver, er det ikke fordi Gud ikke har gitt deg noen. Bare at du ikke har oppdaget den/dem.

7 til å bygge opp menigheten Alle hovedtekstene i Bibelen om nådegavene (Rom 12; 1 Kor 12; Ef 4) plasserer gavene i sammen med Kristi kropp og at kroppen skal bygges opp Den som holder seg borte fra det kristne fellesskapet, kan ikke bruke sine nådegaver slik Gud hadde tenkt.

8 Hva du bør vite Gaver gir en pekepinn på kallet Kristne har ulike gavekombinasjoner Samme gave i ulike variasjoner Samme gave med ulik styrke Nådegaven varer hele livet Nådegaver og kristne fellesroller Faren for gaveprojeksjon Faren for ansvarfraskrivelse Hvor mange gaver finnes det i alt?

9 Oppsummering Nådegave En særskilt evne –Nådegavene gjør oss forskjellige som Den Hellige Ånd gir Av nåde (gaver må ikke betales) til ethvert lem på Kristi kropp Og som må settes inn i arbeidet med å bygge opp menigheten(til felleskapets beste)


Laste ned ppt "Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google