Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015

2 Ung.no har et Samfunnsoppdrag ung.no skal tilby ungdom informasjon og veiledning som setter dem i stand til å treffe gode valg og utvikle sin handlingskompetanse. Brukermedvirkning er en forutsetning Nulltelinjetjeneste Målgruppe: ungdom 13-20 År Drevet av Bufdir

3

4 1 060 000 brukere/økter siste måned 2 112 000 sidevisninger 50.000 brukere hver dag 142.000 besvarte spørsmål på ung.no/oss 3.500 artikler innen 85 emner Tall om ung.no

5 Ungdommens stemme i alt på ung.no Artikler med kommentarmulighet. Kan også si hvis de ikke er fornøyd og foreslå forbedring. 79% er fornøyde Spørsmål som viser bredden i alt de lurer på. Kan også si ifra om de får svar på det de lurer på. 66% er det. De har ofte gode og enkle forbedringsforslag og de vil veldig gjerne ha svar mer konkret og gjerne tipslister o.l. Vote for å ta «pulsen» på ungdom på en aktuell problemstilling. Faste svaralternativ å velge i og kommentarmulighet. Brukerundersøkelse.

6 Eksempler på tilbakemelding for forbedring av artikler Når er det OK å overnatte hos kjæresten? Gi spesifikke svar på hva en ungdom kan gjøre dersom en ikke får lov til å overnatte Ferie med skilte foreldre Forklare at hva skal jeg gjøre når moren min sier at jeg ikke kan gå med mamma men pappa har lyst til å dra på ferie med meg!???? Du har rett på tilpasset opplæring Skrive mer om de som trenger psykolog og ekstra oppfølging.

7 Hva lurer ungdom på, da…?

8

9

10 Eksempler på hva ungdom lurer på Hei jeg er litt redd for å prate med helsesøster har hun de travelt eller ikke rekker hun å prate med meg eller ikke sier hun videre det vi har pratet om Jeg liker meg ikke på skolen å søsknene mine å foreldrene mine sier stygge ting til meg je opplever også forskjellsbehandling kan jeg prate med helsesøster om dette….

11 Hvem og hvordan skal hjelperne være? Hva sier ungdommen?

12

13

14 Ungdom om suksessfaktoren? «Denne siden er helt topp. Dere skriver så mye bra, og dere forklarer det på en grei måte, uten å gjøre det altfor enkelt. Jeg har sendt inn spørsmål flere ganger, og alltid fått svar. Dere viser at dere faktisk bryr dere. Dere har gjort livet lettere for meg, dere hjelper meg når jeg er langt nede, dere får meg til å skjønne at jeg faktisk er helt normal. Stå på!»

15 Hvordan er hjelpen der ungdommen bor? Vi på ung.no skal gi ungdom hjelp til selvhjelp. Og vi skal vise dem til rett hjelp der de bor. Ofte vanskelig. Hjelpen kan være ulikt organisert. Noen steder er det en kommunepsykolog, noen steder et familieteam, noen steder en utekontakt eller en miljøarbeider i skolen, noen steder en sosiallærer med åpen dør. Helsesøster er lovpålagt og skulle være en «grunnmur i tjenestetilbudet» og er derfor en vi ofte henviser til. -Men det er med uro vi skriver: «Ta kontakt med helsesøster på skolen din» for vi vet at det kan være hun kun er innom og vaksinerer, eller er der en gang i uka. Et tjenestetilbud som er forutsigbart og tilgjengelig når ungdom trenger det, kjenner vi som svarer ungdom fra hele landet som et behov.

16 De beste å lære om ungdom av er ungdommen


Laste ned ppt "Ungdommens stemme på nett Anne Bentzrød, KS Møteplass, Sammen for barn og unge, 17. september 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google