Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstrilogi om Asle og Alida samla i ei bok. Andvake (2007) er ei vakker og urovekkjande forteljing om spelemannen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstrilogi om Asle og Alida samla i ei bok. Andvake (2007) er ei vakker og urovekkjande forteljing om spelemannen."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3

4 Jon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstrilogi om Asle og Alida samla i ei bok. Andvake (2007) er ei vakker og urovekkjande forteljing om spelemannen Asle og kjærasten Alida. Huslause og søvnlause vandrar dei i regnet i Bjørgvin. Dei drep for å skapa eit liv for seg sjølv og barnet dei ventar. I Olavs draumar (2012) møter vi Asle på veg for å skaffe ringar. Asle og Alida skal bli ektefolk. I staden endar Asle med å bøte med livet for gjerningane sine. I det siste bandet, Kveldsvævd (2014), får vi vite korleis det gjekk med paret som ofra samvitet for kjærleiken gjennom gamle Ales, dotter til Alida. Vi følgjer Alida og den vesle sonen Sigvald tilbake til Dylgja, staden Asle og Alida ein gong rømte frå. Trilogien er eit meisterverk om to elskande som prøver å finne sin stad i verda.

5

6

7

8

9

10

11 «Et slør av sentimentalitet og nostalgi hviler over klassikeren Det vokser et tre i Brooklyn. En rørende bok full av fortvilelse og håp, romantikk og drømmer – og bøttevis med X-faktor.» Tom Egeland, VG «Det vokser et tre i Brooklyn er en av de beste bøkene jeg har lest i mitt liv.» Liv gade, Bokinspirator Norli «En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Den treffer selve kjernen i livet … Hvis du ikke leser Det vokser et tre i Brooklyn, blir du én erfaring fattigere.» New York Times

12

13

14

15

16

17

18

19 «Romanen kan beskrives med Neil Armstrongs berømte ord om Jorden sett fra månen: Den er stor og lys og vakker.» Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv «Foruten Holsts imponerende evne til å forlate seg selv og skrive seg inn i et annet menneskes liv, er hun vittig og smart.» Kathleen Hagen, Fædrelandsvennen, Terningkast 6 «Romanen om Knud har alt det en suksessroman krever av kjærlighet, flamme, utroskap, ambisjon, lykke og ulykke. Men den har også mer; en personlig investering som suksessromaner av dette slaget sjelden har.» Politiken

20

21


Laste ned ppt "Jon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstrilogi om Asle og Alida samla i ei bok. Andvake (2007) er ei vakker og urovekkjande forteljing om spelemannen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google