Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Amnesty International Verdens største menneskerettighetsorg. 7 millioner medlemmer Avslører overgrep og aksjonerer for å stoppe dem Støtter samvittighetsfanger.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Amnesty International Verdens største menneskerettighetsorg. 7 millioner medlemmer Avslører overgrep og aksjonerer for å stoppe dem Støtter samvittighetsfanger."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Amnesty International Verdens største menneskerettighetsorg. 7 millioner medlemmer Avslører overgrep og aksjonerer for å stoppe dem Støtter samvittighetsfanger og deres familier Amnesty-grupper Deltar i kampanjer Skriver appellbrev og samler underskrifter Gjennomfører aksjoner på skolen eller i lokalmiljø informasjonsmøter konserter og andre arrangementer med mange flere Får tilbud om kurs og arrangementer Får støtte av regionale kontorer

3 FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene: «Alle mennesker skal bidra til å fremme respekt for menneskerettighetene og til å sikre at disse rettighetene og friheter blir anerkjent og overholdt.»

4 I flere år ble jeg holdt innesperret i en liten fengselscelle. Den eneste menneskelige kontakten jeg hadde var med de som torturerte meg. Det eneste dagslyset i cellen min kom fra en liten åpning øverst på en av veggene. I åtte måneder var hendene og føttene mine bundet fast. På julaften ble døren til cellen min åpnet, og vokteren kastet inn en krøllete papirlapp. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å få tak i den. Det eneste som sto på lappen var ‘Constantino, ikke mist motet! Vi vet at du er i live.’ Lappen var undertegnet med ‘Monica’ og hadde Amnesty-lyset på seg. Disse ordene reddet livet mitt og forstanden min. Åtte måneder senere ble jeg løslatt.

5 Muhammad Bekzhanov Usbekistan Verdens lengst fengslede journalist Torturert til å tilstå deltakelse i terrorangrep i hovedstaden Tashkent Amnesty krever: Løslatelse Fullstendig, uavhengig og grundig etterforskning av torturen og at de ansvarlige blir stilt for retten.

6 Yecenia Armenta Graciano Arrestert og fengslet for angivelig å ha drept sin egen mann. Torturert og voldtatt. Signerte tilståelse etter drapstrusler mot hennes barn. Amnesty krever: Fullstendig, uavhengig og grundig etterforskning av torturen, og at de ansvarlige blir stilt for retten. At anklagene mot Yecenia droppes. Mexico

7 Phyoe Phyoe Aung Myanmar Leder for den burmesiske studentunionen. Fengslet fordi hun protesterte mot en nasjonal utdanningslov. Amnesty krever: Umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av Phyoe Phyoe og de andre studentene som har protestert på fredelig vis. At alle anklager mot Phyoe Phyoe droppes.

8 Waleed Abu al-Khair Saudi-Arabia Advokat og menneskerettighetsaktivist Fengslet for å ha startet en menneskerettighetsorganisasjon og forsvart andre aktivister Amnesty krever: Umiddelbar og betingelsesløs løslatelse. Beskyttelse mot tortur Mmulighet til å få besøk fra familie og advokat.

9 Maria Burkina Faso Tvunget til å gifte seg med en 70 år gammel mann med 5 andre koner. Truet på livet om hun ikke giftet seg. Amnesty krever: Styrking og håndheving av lover som forbyr tvangsekteskap. Garanti for jenters rett til seksuelle og reproduktive helsetjenester. Beskyttelse av rettighetene til voldtektsofre.

10 Saman Naseem Iran Arrestert for angivelig å ha deltatt i en skuddveksling med myndighetene da han var 17 år gammel. Torturert til å tilstå og dømt til døden. Amnesty krever: En rettferdig rettsak Etterforskning av anklager om tortur. At Saman ikke blir henrettet.


Laste ned ppt "Amnesty International Verdens største menneskerettighetsorg. 7 millioner medlemmer Avslører overgrep og aksjonerer for å stoppe dem Støtter samvittighetsfanger."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google