Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Kan en evig og personlig Gud eksistere?. 2 Kan vi tenke at Gud finnes? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Finnes en grunnleggende årsak til alt?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Kan en evig og personlig Gud eksistere?. 2 Kan vi tenke at Gud finnes? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Finnes en grunnleggende årsak til alt?"— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Kan en evig og personlig Gud eksistere?

2 2 Kan vi tenke at Gud finnes? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Noe mer bak universet og naturlovene enn andre lover? Noe mer bak universet og naturlovene enn andre lover? Hva må finnes, hvis Gud finnes? Hva må finnes, hvis Gud finnes? Noe som er evig Noe som er evig Noe evig som ikke er fysisk Noe evig som ikke er fysisk Noe evig som har en vilje Noe evig som har en vilje Noe evig som er enormt mektig Noe evig som er enormt mektig Hvis ja, kan vi tro at Gud eksisterer, uten å se Gud Hvis ja, kan vi tro at Gud eksisterer, uten å se Gud Er det spor av noe sånt?

3 3 Finnes spor etter Gud? Hvis Gud finnes, bør det være spor etter Gud Hvis Gud finnes, bør det være spor etter Gud Alle kan være enige om at Alle kan være enige om at Noe finnes Noe finnes Alt vi kjenner i naturen er i endring Alt vi kjenner i naturen er i endring Hva kan vi lære av dette?

4 4 Noe finnes Kan noe som ikke finnes gjøre noe? Kan noe som ikke finnes gjøre noe? Hva kunne du gjøre før du ble unnfanget? Hva kunne du gjøre før du ble unnfanget? Hva kunne Martin Ødegaard gjøre? Hva kunne Martin Ødegaard gjøre? Kan noe som helst gjøre noe før det finnes? Kan noe som helst gjøre noe før det finnes? 1. Noe kan ikke komme av ikke noe 2. Noe finnes 3. Noe må være uskapt og evig

5 5 Hva kan være uskapt og evig? Universet? Universet? Det er datert… Det er datert… Tilgjengelig energi brukes opp… hvor kom den fra? Tilgjengelig energi brukes opp… hvor kom den fra? Universet en evighetsmaskin? Kan noe fysisk ikke være evig, kan det evige ikke være fysisk Summen av energi konstant Tilgjengelig energi minker Big Bang NåUniversets varmedød Om naturen i endring, må ha endret seg uendelig mange ganger… Om naturen i endring, må ha endret seg uendelig mange ganger… «Tell til uendelig og ring meg når du er ferdig» «Tell til uendelig og ring meg når du er ferdig»

6 6 Hvordan kan det ha seg at noe eksisterer - og endrer seg? Om toget kun har vogner- hvor mange kreves for å kjøre? Om toget kun har vogner- hvor mange kreves for å kjøre? Må finnes noe som ikke er vogn – et lokomotiv Må finnes noe som ikke er vogn – et lokomotiv Hvis alt krever en annen forklaring, hva kan forklares? Hvis alt krever en annen forklaring, hva kan forklares? Må finnes noe som ikke trenger å forklares Må finnes noe som ikke trenger å forklares Må finnes en grunnleggende årsak til alt Mer bak universet og naturlovene enn bare andre lover

7 7 Må det stå en vilje bak universet? - Kan det ikke bare være en evig kraft? 1. Alt som begynner å eksistere har en årsak utenfor seg selv Noe som ikke finnes kan ikke gjøre noe, heller ikke skape seg selv Noe som ikke finnes kan ikke gjøre noe, heller ikke skape seg selv 2. Universet (tid og rom) begynte å eksistere Fysikk: Big Bang – og alle andre univers som utvider seg har en begynnelse Fysikk: Big Bang – og alle andre univers som utvider seg har en begynnelse Fysikk Logikk: Uendelig antall tilstander i fortiden umulig - noe må være uforanderlig Logikk: Uendelig antall tilstander i fortiden umulig - noe må være uforanderlig Kan vi krysse et gangfelt med uendelig mange striper på 10 cm hver? Kan vi krysse et gangfelt med uendelig mange striper på 10 cm hver? 

8 8 En vilje bak universet 3. Universet har en årsak utenfor tid og rom. Denne årsaken er  E vig og uforanderlig  I ngen naturlov (for alt er ikke evig gammelt)  I kke idé eller abstrakt, må kunne gjøre noe Den beste forklaringen er Gud Den beste forklaringen er Gud 1.Alt som begynner å eksistere har en årsak utenfor seg selv 2.Universet (tid og rom) begynte å eksistere Konklusjon:

9 9 Finnes ikke innvendinger? 1. Men fysikerne forteller at noe likevel kan komme fra ingenting? Skjer ikke i «ikke noe», men i noe med fysiske egenskaper Skjer ikke i «ikke noe», men i noe med fysiske egenskaper Kvantevakuum med krefter og lover Kvantevakuum med krefter og lover 2. Hvis universet ikke kan ha eksistert i uendelig tid, hvorfor kan Gud? Nei, skal noe kunne være evig, kan det ikke ha endret natur Nei, skal noe kunne være evig, kan det ikke ha endret natur Gud er den samme i går og i dag og til evig tid (Brevet til hebreerne 13,8). Gud er den samme i går og i dag og til evig tid (Brevet til hebreerne 13,8). 3. En uforanderlig naturlov kan vel stå bak endringer? Hvordan første endring? Hvis en lov, måtte skjedd for en evighet siden Hvordan første endring? Hvis en lov, måtte skjedd for en evighet siden Beste svaret at den første bevegelsen oppsto som resultat av et fritt valg Beste svaret at den første bevegelsen oppsto som resultat av et fritt valg 4. Hvis så logisk, rart ikke flere fysikere eller filosofer er enige? Ikke alle kjent med argumentene Ikke alle kjent med argumentene Alltid delte meninger om noe som ikke er matematikk (2 + 2 =4) Alltid delte meninger om noe som ikke er matematikk (2 + 2 =4) Noen godtar kun testbare fysiske svar og ikke «åndelige» eller Noen godtar kun testbare fysiske svar og ikke «åndelige» eller Spørsmålet om Gud kan være ganske personlig Spørsmålet om Gud kan være ganske personlig

10 10 Hvordan må en begynnelse være? 1. Ikke selv noe fysisk for å kunne være opphav til alt det fysiske Eneste som kan være en slik årsak, er en bevisst tanke og vilje Eneste som kan være en slik årsak, er en bevisst tanke og vilje 2. Noe evig og uforanderlig, men også med en foranderlig side 3. Noe med stor makt og evne til å skape alt det fysiske Lyder ikke dette litt kjent?


Laste ned ppt "1 Kan en evig og personlig Gud eksistere?. 2 Kan vi tenke at Gud finnes? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Finnes en grunnleggende årsak til alt?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google