Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Søndag for forfulgte kristne 2014. Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Søndag for forfulgte kristne 2014. Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca."— Utskrift av presentasjonen:

1 Søndag for forfulgte kristne 2014

2 Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca 50 %, rundt 90 millioner, de fleste i sør. Ca 5 millioner kristne bor nord i landet.

3 12 delstater nord i Nigeria innførte muslimske sharia- lover for 15 år siden. Kristne blir behandlet som annenrangs borgere. Terrorgruppa Boko Haram ønsker å drive alle kristne ut av den nordlige delen av landet. Deres ideologi og praksis er omtrent den samme som Al-Shabaabs i Somalia og IS i Irak. Tusenvis av kristne er drept de siste årene. I fjor ble minst 610 kristne drept, og nesten 300 kirker ble ødelagt. Over 200 skolejenter, de fleste kristne, ble bortført av Boko Haram i april i år.

4

5 La oss be om at Gud vil komme med sin kraft og trøst til de tusenvis av kristne som har opplevd å miste noen av sine kjære de siste årene. La oss be om samhold, kjærlighet og gjensidig støtte blant kristne som møter undertrykkelse og forfølgelse i Nigeria. La oss be om at kristne står imot fristelsen til å møte angrepene og forfølgelsen med voldelige motreaksjoner. La oss be om at Gud gir mye visdom og kjærlighet til pastorer og kristne ledere i Nigeria. La dem lykkes i forsøkene på å samarbeide med moderate muslimer for å få stoppet volden.

6 Søndag for forfulgte kristne 2014

7 * Folketall: 6 millioner * Styreform: Diktatur * Religioner: Kristendom og islam * Antall kristne: Ca 47% av befolkningen * Eritrea på Åpne Dørers Forfølgelsesliste 2014: På 12. plass

8 Registrerte, offisielt godkjente kirker Overvåkes og kontrolleres Den eritreisk-ortodokse kirke Den romersk-katolske kirke Den lutherske kirke Ikke-registrerte kristne / kirker Forfølges av myndighetene og til dels av den ortodokse kirke Uavhengige evangeliske kristne - ofte kalt «Pente» (av «Pentecostals»)

9 Kristne fengsles for sin tro, for sin tilhørighet til uregistrerte menigheter, og for evangelisering. (Bildet viser pastorer som har vært fengslet.) De betraktes som fiender av staten, og som spioner for fiendtlige (vestlige) stater og Etiopia. Flere hundre kristne i militære fengsler, i skipscontainere og i underjordiske celler. Også de registrerte, tillatte kirkene overvåkes og kontrolleres i stadig større grad.

10 Ung, kristen eritreer Gospelsangeren Helen Berhane. Hun satt 2 ½ år i fengsel, hvorav flere måneder i en lastecontainer

11 La oss be om at Gud gir utholdenhet til de kristne som er fengslet i Eritreas fryktelige fengsler. Be om styrke og tro. La oss be om at Gud på mirakuløst vis vil sørge for fangenes fysiske behov når de opplever sult, tørst og brennende hete eller sterk kulde. Be om at de må vernes mot sykdom. La oss be om at Gud i sin tid må gi frihet til kirken i Eritrea. Inntil det skjer, be om at hans navn må herliggjøres gjennom de kristnes vitnesbyrd i ord og liv. La oss be for myndighetene, og be om at de må respektere menneskerettighetene slik at alle kan samles og tilbe i frihet. Be om frihet og framgang for folket.

12 Søndag for forfulgte kristne 2014

13 * Folketall: 10 millioner * Styreform: Overgangsregjering etter 20 år uten nasjonal regjering * Religion: Islam * Antall kristne: Noen få hundre * Somalia på Åpne Dørers Forfølgelsesliste 2014: På 2. plass

14 Etter Nord-Korea er Somalia det vanskeligste landet for kristne. Drivkreftene bak forfølgelsen: Islamsk ekstremisme, anti-kristne holdninger i befolkningen og utbredt korrupsjon. Islamske religiøse ledere og politikere hevder offentlig at kristne er uønsket i landet. De få hundre kristne som finnes i Somalia, må møtes i dyp hemmelighet, og de må skjule alle tegn på at de tror på Jesus Kristus.

15 Illustrasjonsbilder fra Somalia Zakaria Hussein Omar betalte den ultimate prisen for å følge Jesus.

16 La oss be Gud om å gi visdom til den nye, uerfarne regjeringen som skal prøve å bygge opp Somalia til et samfunn som fungerer. La oss be om Herrens beskyttelse og ledelse for de hemmelige kristne fellesskapene som eksisterer i Somalia. Måtte Han gi dem enhet, kjærlighet og visdom. La oss be om at kristne radio- og TV-programmer skaper nysgjerrighet og tro blant somaliere, og at programmene blir til oppmuntring og vekst for de kristne. Takk Herren for somaliere som er ivrige etter å bli kjent med Jesus. Be om at Gud legger til rette for at det skal være mulig å få tak i bibler, og for trygge møtesteder med kristent fellesskap.

17

18 Moren til en av de 200 jentene, hvorav de fleste var kristne, som ble bortført av Boko Haram i april i år. Jentene er fortsatt fanget. Mange er trolig blitt tvangsgiftet til muslimske menn.

19


Laste ned ppt "Søndag for forfulgte kristne 2014. Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google