Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle."— Utskrift av presentasjonen:

1 (1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle gapahuker/leirplasser lett tilgjengelig for barn og unge. > Tilby leirskole for å øke lederkvalitet, bidra til vekst og gjøre en innsats for samfunnet. > Bruke muligheter med ”folkeinitiativ” (antall underskrifter, så må saken opp). > Drive ferieklubb, ta oppgaver i lokalmiljøet. Gir også inntekter. > Bør være minst 15 små reportasjer fra turer på speiding.no hver mandag. > Kart/oversikt over for eksempel leirplasser og speiderhytter. > Lage mal for henvendelse til kommune/fylke.

2 (2/3) Samfunnsansvar > Ha folk med kompetanse – en liste som kan gi folk tips. > Medietrening. > Hjelpe grupper/kretser gjennom byråkrati. > Være tydelig motvekt til frykten folk har for å slippe barna løs i naturen. > Få inn speidere i Ungdommens fylkesting. Kreve plass på arenaene. > Lederne er synlige for foreldre. Vise fram turer på nettet. > Få tropper ut fra speiderhuset og inn i samfunnet for å vise engasjement og bidra positivt. Vise samfunnsansvar og bli sett. > Tørre å delta i debatter: Rope ut hva vi står for – og kjempe for dette. > NSF som organisasjon må opplyse om og stå for sine prinsipper og hva de jobber for. Dette må komme tydeligere fram i samfunnet.

3 (3/3) Samfunnsansvar, forslag til mål > Få grupper til å ytre seg i saker som angår dem i kommuner/fylker > Få flere barn og unge til å være i naturen > Leve som vi lærer > Engasjere seg for barn og unges rettigheter og oppvekstvilkår > Få arrangementer og hytter/eiendommer til å være miljøvennlige > Få speideraksjonen synlig i media > Åpen og inkluderende organisasjon – gjenspeile befolkningen

4 (1/2) Vekst > Vekst er bra! Hvis alle vet hva vi driver med og hva speiding er, blir vi flere. > Gulrøtter for tenåringer. Opplevelser som belønner peffer og asser. > Lederkvalitet er viktigst for vekst: Lederfellesskap; ledere som trives, skaper vekst i seg selv. > Satsing med Frifond-midler til vekst og lederkvalitet blir videreført. > Mal for søknadstekst til for eksempel støtte til reisekostnader til Lederløst – som gruppene bare kan undertegne. Lette administrasjonsrutiner. > Arrangementer må være godt organisert – både forbunds- og kretsarrangementer. Info og papirer ut i tide. > Gode kretsarrangementer. Få, men solide og velorganiserte.

5 (2/2) Vekst > Kretsarrangement (på høsten) som gir speiderne i kretsen mulighet til å møtes og drive speiding utover hva gruppene kan tilby. > Lage morsomme arrangementer! Slik at det er moro å arrangere også. > 10. klasse som målgruppe for å holde roveraspirantene – eget opplegg for dem. > Bruke grupper som teknisk ansvar for kretsarrangementer. > Veldig mye fokus på rekruttering. Det er vel og bra, men hva med tiltak for å forhindre frafall blant dem som allerede er rekruttert? > Kjøre rovere i prosjekter, ikke ”fullt kjør” i gruppa. > Delmål: > Gruppene må legge en strategi for hva de vil oppnå, med delmål.

6


Laste ned ppt "(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google