Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte."— Utskrift av presentasjonen:

1 Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte Volum er av form – det kan være like mye vann i en innsjø som i et svømmebaseng ________________________________________________________________________________ Tetthet = måles i kg/dm 3 eller g/m 3 Når tettheten av en stein er 2,4 kg, vil det si vi at en stein på 1 dm 3 veier 2,4 kg Hvilken av disse tror du har høyere tetthet? eller ?

2 Volum – et mål på rom 1 dimensjon, 2 dimensjoner eller 3 dimensjoner? Når vi ser på lengder: 1 m Når vi ser på areal: 1m 1m 1m Når vi ser på volum: 1m  Når vi regner mellom cm 3 og dm 3 el. dm 3 og m 3, osv. må vi derfor flytte kommaet 3 plasser 1m

3 HUSKEREGLER: hva betyr rota i ordet? desi betyr ti-del centi betyrhundre-del milli betyrtusen-del

4 1 liter = 1 dm 3 Kan bruke tabell: km 3 *** m3m3 dm 3 cm 3 mm 3

5 Formel for tetthet: M = T * V (husk: ”MTV”!) Massen = tettheten * volumet Hvis M = T * V ● hvordan finner jeg T? ● hvordan finner jeg V? Vi bruker regneregelen for likninger: V = M/T og T = M/V

6 Gjør nå oppgaver i boka Kilder: Sinus 1SS Matteboka www.Trondal.com


Laste ned ppt "Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google