Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Angelika Kruse-Jensen Past president, Akerborg RK.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Angelika Kruse-Jensen Past president, Akerborg RK."— Utskrift av presentasjonen:

1 Angelika Kruse-Jensen Past president, Akerborg RK

2 Ansvarlig for pilotprosjektet – ”Arbeidsgruppen” – som også fortsetter for 2015-16:  - Marianne Smith Magelie – past guvernør/medlem av Oslo Rotary Klubb –leder  - Angelika Kruse-Jensen – past president/medlem av Akersborg Rotary Klubb – koordinator  - Terje Engelhardtsen – deltager i medlems-/mangoldskomiteen i Distriktet og medlem av Akersborg Rotary Klubb  - Torhild Hallre – faglig ansvarlig og prosessdriver med bakgrunn i leder av Mentorprogrammet til NHO Global Future, morgendagens næringsliv, og medlem av Oslo Rotary Klubb

3  Rotarianere ble for et par år siden forespurt om vi kunne stille med mentorer til NHO Global Future programmet, et ledertalentprogram for ikke-etnisk norske ungdommer.  I alt 10 mentorer fra vårt distrikt meldte seg.  Inspirert av NHO sitt program startet vi arbeidet med et eget mentoringprogram, som skulle brukes som virkemiddel ved verving av yngre yrkesaktive til Rotary og ved verving av nye medlemmer til Rotaract.

4  Rotarianere bruker sin kompetanse til Rotaract  Rotarianere som mentorer for morgendagens ledere  Styrke samholdet mellom Rotary /Rotaract  Sette fokus på Rotary som yrkesnettverk og vise det i praksis  Etablere et verktøy for bedre rekruttering til Rotaract og visa versa  Synliggjøre Rotary med mentorprogrammet

5  Et pilotprosjekt er gjennomført, med oppstart 19. juni 2014 og avsluttet 29.01.2015, med Rotarianere som mentorer og Rotaract som mentees.  10 par har vært deltagende, og innledningsvis jobbet vi med optimal match på fag, bransje og interesser.  Det har vært 4 arbeidsmøter for hele gruppen mens mentor/mentees har hatt flere individuelle møter.

6  Prosjektet var vellykket.  Vi har erfart at dette har skapt engasjement, og at vi alle som har vært involvert har fått brukt oss positivt.  Vi har fått konstruktive tilbakemeldinger fra alle som deltok, og totalinntrykk fikk høy score.  Noen justeringer har funnet sted før vi startet opp for dette året.  Det skal imidlertid være rom for det ”uforutsette” og fleksibilitet i slike prosesser.  Flere av mentorene ønsker å fortsette med en ny mentee fra Rotaract og det er flott.

7  Ut fra tilbakemeldingene har vi for dette året utarbeidet en fremdriftsplan.  Alle datoene er satt, og vi har beskrevet hovedinnholdet i hver samling.  Dette ble presentert på PETS 21. mars 2015.  Dette lederskapsprogrammet har blitt en del av Rotary Akademiet, og vi har i år 9 par som deltar.  Alle Rotaractere har fått tilbud om deltagelse i programmet.  Vi vil også se hvordan vi kan koble mentorprogrammet på RYLA for 2016-17.  Utvalgte kandidater fra RYLA 2015-16 vil få anledning til å delta i 2016- 17.

8  Den 16. september gjennomførte vi to arbeidsmøter, av fire, for årets kull.  Erfaringer og nye diskusjoner både i grupper og plenum ble gjennomført.  Avslutningsvis tok vi alle en fot i bakken: ”Hva kan vi gjøre ENDA bedre? ”

9  Arbeidsgruppen vil nærmere jul starte kartlegging av nye mentorer (Rotarianere) og nye mentees (Rotaractere).  Vi ønsker å starte opp med ny gruppe på en god måte for året 2016-17.

10


Laste ned ppt "Angelika Kruse-Jensen Past president, Akerborg RK."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google