Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Styrketrening.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Styrketrening."— Utskrift av presentasjonen:

1 Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Styrketrening

2

3 Dynamisk og statisk styrke Maksimal dynamisk styrke – den største kraften en muskel eller muskelgruppe kan utvikle én gang (1 RM = 1 repetisjon maksimum) Eksplosiv dynamisk styrke - størst mulig kraftutvikling samtidig som muskelen trekker seg raskt sammen Utholdende dynamisk styrke – den evnen en muskel eller muskelgruppe har til å utvikle kraft mange ganger (kalles også muskulær utholdenhet) Maksimal statisk styrke – den evnen en muskel eller muskelgruppe har til å utvikle maksimal muskelspenning mot svært stor motstand i kort tid uten at muskelen forandrer lengde Utholdende statisk styrke – den evnen en muskel eller muskelgruppe har til å holde muskelspenning mot liten eller moderat motstand i lang tid uten at muskelen forandrer lengde

4 Muskelarbeid

5 Motor – dynamisk og konsentrisk Holder – statisk (i ro) Brems – dynamisk og eksentrisk Muskelarbeid

6 Trening av muskelstyrke Mål: utvikle det du har bruk for til daglig, enten det gjelder på skolen, i et yrke eller i idrett. Skal en muskel bli sterkere, må den belastes tungt. Og skal den bli svært sterk, må den belastes maksimalt.

7 Trening av muskelstyrke Øk treningsmotstanden gradvis. Begynn med liten vekt og flere gjentakelser per serie. Når du er godt trent og har god teknikk, kan du bruke tunge vekter og få gjentakelser per serie.

8 Trening av muskelstyrke


Laste ned ppt "Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Styrketrening."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google