Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen 010906.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen 010906."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen 010906

2 Innhold: Første del er angrepsformasjoner, legg merke til; førstetall i kombinasjonen (2x) bestemmes av plassering av streken og tall nr.2 (x3) bestemmes av hvilken variant som kjøres (kryss, dobbeltkryss, tsjekker etc). Alle spillesystemene er tegnet fra venstre. Orange drakter – Utleira, Gul er motstander. Grå pil er ballbanen, hvit er spillerens bevegelse. Forsvarsformasjoner omhandles i siste del.

3 10 Dette er det samme som herrelandslagets ”slagside”.

4 . Venstreving ”rygger” mot sumpa med ball for å trekke med seg forsvareren. Spiller så til Venstreback som går på mellom 2 og 3. Normalt vil da 3’eren komme frem, hvis ikke – skyt! Jukser forsvaret og 2’eren kommer – spill inn! I en normal situasjon er det 3’eren som kommer frem, spill til Midtback som da får en ”en-mot-en” i midten – gå på gjennombrudd! Samtidig som Venstreback spiller ballen til Midt, stikker strek mot midten og plasserer seg bak straffemerket og får innspill, hvis Midtbacken blir møtt langt ute i ”en-mot-en”...* Kommer venstre 2’er og tetter opptil, spill videre til høyreback som kommer bredt. Gjennombrudd eller utspill til kant!!

5 11 *Samme som over, men Midtback krysser opp Høyreback – skudd, innspill eller *viderespill til Venstreback som kommer bredt – gjennombrudd eller utspill til kant!

6 12 *Som over, men Høyreback krysser opp Venstreback (dobbeltkryss)– skudd, innspill eller viderespill til Midtback som nå kommer bredt på høyreside – gjennombrudd eller utspill til kant!!

7 20 Dette er svenskenes ”grunnspill”.

8 . Venstreback har første satsing og får en russersperre av streken – skudd,innspill eller viderespill til Midtback – skudd, innspill eller viderespill til Høyreback – gjennombrudd eller utspill til kant – skudd eller kantovergang. Viktig her at Venstrebackens første satsing kommer når ballen kommer fra midten, da er forsvaret fortsatt i ferd med å flytte seg.

9 21 Som over, *men Midtback krysser opp Høyreback - Skudd,innspill eller viderespill til Venstreback som kommer bredt – gjennombrudd eller utspill til kant – skudd eller kantovergang.*

10 22 Som over, men *høyreback krysser opp Venstreback – skudd,innspill eller viderespill til Midtback som nå kommer bredt på høyreside – skudd eller utspill til kant – skudd eller kantovergang.*

11 23 Som 20, men når høyreback får ball, satser denne INNOVER i banen og Midtback kommer rundt på tsjekker – gjennombrudd eller utspill til kant – skudd eller kantovergang.

12 24 Mot offensivt forsvar, hentet fra Islands håndball – ”islending”. Høyrekant starter blindt inn og er bak straffemerket når Venstrebacken satser på russersperra til Streken.

13 25 Samme inngang som 20, men etter Venstrebackens statsing innover, faller IKKE Streken i rommet bak 3’erene, men setter i stedet sperre på forsvarets høyre 3’er. Midtbacken satser da mot venstre og ruller ballen ut mot kant.

14 30 Denne delen er hentet fra det gamle Jugoslavia, hovedelementet her er plasskifte og temposkifte blant backene.

15 . Midtback starter å rygge mot Venstreback samtidig som man kaster ballen til Høyreback som igjen kaster ball til Venstreback som allerede har startet mot midten og * skudd, innspill eller viderespill til Høyreback som starter en rulle mot Venstre... Alternativt venstreback vender tilbake til Midtback (nå på venstreside) som starter en rulle mot høyre...

16 31 Samme start som over, men * Venstreback krysser opp Høyreback – skudd, innspill eller * viderespill til Midtback som kommer bredt på venstreside. Gjennombrudd eller utspill til kant...

17 32 Som over, men * krysser igjen med Midtbacken som kommer i fart fra ventreside – skudd, innspill eller viderespill til Venstrebacken som nå kommer bredt på høyreside – gjennombrudd eller utspill til kant...

18 40 Satsing fra venstre side, Strek sperrer bort venstre 3’er, midtback satser i dette rommet – skudd eller viderspill. Denne er også helt lekker å bruke i overtall...

19 Sovjet Brukes først og fremst mot offensive forsvar.

20 . Midtback spiller ball til Strek i en fremskutt rolle mellom 2 og 3 og starter inn i rommet bak den samme 2’eren. Strek spiller ball til Venstreback satser på skudd mellom 2og 3. I det Streken kaster ballen til Venstreback faller denne ned i rommet bak motsatt 2’er. Venstreback har da muligheten til å spille inn 2 steder, i tillegg til skudd og viderespill til Høyreback.

21 Drammen

22 . Strek plasserer seg på innsiden av venstre 2’er i forsvaret. Venstrekant starter og får ball av Midtback som forflytter seg bredt ut på høyre siden. Venstrekant ”slapper av” midt foran og finter kryss med Høyreback som kommer i fart innover, i stedet spilles ballen til Midtback som kommer på bredt på utsiden av 2’er, da setter Strek sperre på utsiden av 3’er og Midtback spiller ball til Venstrekant som nå kommer i fart mellom 2 og 3... GOAL!

23 Kantovergang – ”navn” på den som løper Start alltid med ball, løp over og sett en russersperre på motsatt 2’er (innsiden). Dette mot 6-0 forsvar, mot offensivt forsvar løp til rommet bak motsatt 2. (Viktig at strek ligger på samme side som kanten løper fra.) Høyreback satser da innover – skudd, innspill eller viderespill til Midtback – skudd, innspill eller viderespill til Venstreback som satser innover og får en russersperre på innsiden av venstre 2. Alternativt og bedre Midtback krysser Venstreback – skudd, innspill eller viderespill til Høyreback som kommer bredt,samtidig som den innløpte kanten sperrer på utsiden av 2’eren – gjennombrudd eller utspill til kant!! Huske regel for kanter: - sperre først på innsiden, så på utsiden. Huske regel for backer: - første satsing innover, andre satsing utover. (Dette gjelder hvis det er Kanten som sperrer for deg.) Huskeregel for streken: - ligg på den siden kanten løper fra, - søk rom for å få innspill.

24 6-0 forsvar Arbeidsoppgaver: - alle forsvarsspillerne har ansvar for ”å ta sin mann” rett på og utover i banen, innover skal man alltid få hjelp! - I tillegg er det viktig at man alltid fungerer som en pendel med sin sidemann i forsvar, slik at det aldri er 2 stykker fremme samtidig og gir rom bak seg!

25 3-2-1 forsvar Vi spiller en variant med stor fokus på Sidebackene i angrep, det betyr at det er 2’erene i forsvar som er lengst fremme i presset av angrepsspillerne. Møter vi lag, hvor Midtbacken er den med mest skuddkraft, blir den fremre 3’eren den mest offensive. Denne forsvarsformen er mye mer mannsorientert enn 6-0 og man har større ansvar for ”sin spiller”. Men det er allikevel alltid en sikringsspiller (bakre 3’er i forsvaret). En grei måte for å kontrollere at dere ”legger rett” i forsvar, er at linja mellom 2’erne og fremre 3’er er rett. Det er også viktig at man ligger smalt (dvs så lang mot midten av banen som mulig), dette for at avstandene i forsvar skal være så små som mulig!

26 . Kant har ball Midtback har ball

27 4-2 forsvar De 4 bak jobber på samme måte som i 6-0 forsvar, men har et litt større ansvar også innover i banen. De 2 som er fremme skal til en hver tid ta ut de 2 backene som er nærmest ballen. Dvs. det er til en hver tid en sideback og midtback som blir presset / tatt bort.

28 5-1 forsvar Fungerer mye på samme måte som 6-0, men alle satsinger innover i banen fra de angripende sidebackene blir fanget opp av fremre 3’er. Med mindre vi ligger i Skjev 5-1, hvor jobben er å hindre en Sideback i å komme til avslutning.

29 5+1 forsvar 5 forsvarere jobber som i 6-0, mens det er et frimerke i tillegg.

30 Kontra Kanter starter uansett når de ser det kommer en avslutning. Vurder muligheten til å kaste rushpasning, er du usikker - ikke kast! (foreløpig!!!) VIKTIG!!!! Vurder hele tiden tempo og tempoforskjeller. Er motstander etablert i forsvar, ro ned og bygg opp angrepsspill. Er motstander delvis etablert (alle motstandere er på egen banehalvdel, men ikke etablert.) Da trykker vi etter og kjører backovergang fra høyre (gr. vi har ingen venstrehendte backspillere). Høyreback legger seg på motsatt 2’er og venstreback satser tøft innover – vurder mulighetene Er motstander overalt på banen, - se,kast og løp!


Laste ned ppt "Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen 010906."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google