Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006."— Utskrift av presentasjonen:

1 Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006

2 Det magiske tryllestøvet Første dag, mandag 30. januar, var 50 forventningsfulle elever og noen veldig spente voksne samlet på klasserommet som skulle være base for arbeidet. 50 elever er ikke så mange, trodde vi, helt til vi fikk alle samlet på ett rom.

3 Det magiske tryllestøvet Etter introduksjon og presentasjon gikk vi i gang med arbeidet mot en opera. Elevene fant 3 positive og 3 negative ord hver. Alle disse ordene ble skrevet på Flip-over og hengt opp på veggen. Av disse stemte elevene fram 10 ord, positive og negative, og disse ble rangert.

4 Det magiske tryllestøvet Elevene skapte 6 rollefigurer. Hver hadde: 3 egenskaper/adjektiver 1 skyggeside/hemmelighet 1 egenskap i det sosiale rom 1 behov

5 Det magiske tryllestøvet De 6 rollefigurene ble laget i helfigur – rolle på veggen. Elevene arbeidet i grupper à 3.

6 Det magiske tryllestøvet Hver dag startet med oppvarming. Her ble det brukt sanger, sangleker og dramalek. Viktige momenter var trygghet, sang, bevegelse, puls, rytme.

7 Det magiske tryllestøvet Elevene fikk mange ulike oppgaver underveis. Det neste ble gjort i små grupper og elevene hadde liten tid på hver oppgave, 5-20 minutter. Det meste ble vist fram i fellesskap og elevene stilte spørsmål og ga innspill til hverandre.

8 Det magiske tryllestøvet Elevene arbeidet parallelt med librettoen, teksten, og komponeringen. I tekstarbeidet var det mange innfallsvinkler. Elevene arbeidet med: Tema – elevene stemte fram ”Tivolikrigen” Tid/sted – ble satt til ”Helvete år 0” Ordtak, teser, moral Oppsummerte filmer, historier og eventyr i en setning 7- ords historie om Tivolikrigen: Alver, djevel, lokker, helvete, tryllestøv, blind, fri Skrive plot – handlingen scene for scene Alt ble skrevet ned, hengt på veggen og stemt over

9 Det magiske tryllestøvet I komposisjonsarbeidet arbeidet elevene med: Rytmetisering av ord Notasjon Rytme og puls Resitativøvelse – sang med to toner Talekor og rap Pentaton skala Musikkteater – mimeoppgaver med musikk til Komponere musikk til tema som: Alvedronningen kommer, djevelmusikk, alvedans, lokkemusikk, triumfmusikk, tryllestøv Bruk av orff- instrumenter

10 Det magiske tryllestøvet Siste oppgave i små grupper var å lage en scenografiboks, scenen slik elevene vil ha den. Elevene måtte legge fram sine forslag og tanker bak. Gode ideer tas med videre i prosessen.

11 Det magiske tryllestøvet En og en halv uke før premieren fikk elevene velge seg grupper: Orkester Rolle på scene Kor– alver og smådjevler Alvedansere Scenografi– kulisser/lys Kostymer PR Librettoen var da klar i tillegg til at en del av musikken var komponert.

12 Det magiske tryllestøvet Alle avgjørelser underveis har vært demokratiske. Alle forslag i prosessen har vært stemt over. Elevene så derfor verdien av å delta aktivt i arbeidet og gjøre sitt beste for å kunne bidra positivt.

13 Det magiske tryllestøvet Etter nesten 5 uker var det klart for premiere. Alvene eier et magisk tryllestøv som gjør at alvene kan erobre verden. Dette vil den grusomme DevillDemon ha!

14 Det magiske tryllestøvet Alvene hilsen dronningen og kongen DevillDemon gjør entre Alvene lokkes til Helvete med søt musikk Tryllealv, hjelp oss!

15 Det magiske tryllestøvet Jeg er tryllealven Astra Alexandra.DevillDemon og smådjevlene fanges. Tivoli mastra bom!Hei og hå vi er så glad i dag, hurra!

16 Det magiske tryllestøvet ”Det magiske tryllestøvet” har vi ikke fått til uten: Økonomisk støtte gjennom Den kulturelle skolesekken, NFK, Ura skole og FoU-midler. Rektor, Turid Skjellstad, lærere og andre ansatte ved Ura skole, som har støttet prosjektet fullt ut hele veien, og lagt ting til rette for gjennomføringen av opplegget. Elevene på 3.- og 4. trinn som har skapt ”Det magiske tryllestøvet” gjennom stor entusiasme, hard jobbing og et fantastisk samarbeid!

17 Det magiske tryllestøvet Til slutt vil vi rette en stor takk til: Solveig Fretheim fra Høgskolen i Nesna som ledet hele prosessen på en fantastisk måte! Vivi Røreng fra Nordland Teater som kom inn etter hvert og bidro stort til at operaen kunne bli virkelighet. Tordis Landvik fra Høgskolen i Nesna som lærte oss mye om ulike sceneløsninger, og som har dokumentert prosessen gjennom elevintervjuer underveis.


Laste ned ppt "Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google