Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fremskrittspartiet vil at: Lønnsforhandlinger bør skje i den enkelte bedrift, ikke gjennom sentrale avtaler mellom «monopollignende organisasjoner». Lover.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fremskrittspartiet vil at: Lønnsforhandlinger bør skje i den enkelte bedrift, ikke gjennom sentrale avtaler mellom «monopollignende organisasjoner». Lover."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fremskrittspartiet vil at: Lønnsforhandlinger bør skje i den enkelte bedrift, ikke gjennom sentrale avtaler mellom «monopollignende organisasjoner». Lover og regler som regulerer arbeidsmarkedet skal liberaliseres, inkludert arbeidsmiljøloven. Arbeidsledige må være villige til å flytte for å få arbeid, og ta jobber som ikke er i samsvar med utdanning og bakgrunn. Organiserte og uorganiserte arbeidstakere skal likestilles, og skattefradrag for fagforeningskontingent fjernes. Begrensning i streikeretten vurderes for spesielle grupper med monopollignende posisjon og uforholdsmessig maktposisjon. Flygeledere, leger, operatører i kraftstasjoner nevnes som eksempler. Ansatte må betale mer for sykefravær, dersom ikke ia-avtalens mål om redusert sykefravær nås.

2 Trender i lønnsdannelsen og arbeidsvilkårene for lærere, førskolelærere og ledere Desentralisering –Fra sentrale til lokale avtaler –Fra kollektive avtaler til individuelle avtaler Liberalisering –Markedstilpasning –Færre bestemmelser –Konfliktrett og tvisteløsninger under press –Kampen om kompetansen

3 Tilbud fra arbeidsgiver: Ved tilsetting i undervisningsstilling skjer lønnsfastsettelse lokalt etter undervisningsbehov og en kompetansevurdering i forhold til fullført pedagogisk og faglig utdanning.

4 Tilbud om sentrale arbeidstidsbestemmelser Undervisningspersonalets nettoårsverk er 1687,5 timer og fordeles med gjennomsnitt 40,5 timer pr. uke i elevenes skoleår på 38 uker (190 arbeidsdager) og med 37,5 timer pr. uke i 4 uker utenom elevenes skoleår. En annen fordeling av undervisningspersonalets nettoårsverk på 1687,5 timer kan avtales lokalt. Arbeidstiden i elevenes skoleår kan maksimalt planlegges med 9 timer pr. dag og 45 timer pr. uke. I arbeidstiden inngår alt arbeid som følger av opplæringsloven og den enkeltes arbeidsavtale og arbeidsplan, jf pkt. 4.


Laste ned ppt "Fremskrittspartiet vil at: Lønnsforhandlinger bør skje i den enkelte bedrift, ikke gjennom sentrale avtaler mellom «monopollignende organisasjoner». Lover."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google