Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sammensatte tekster. Hva er en sammensatt tekst?  Når flere utrykk opptrer sammen kaller vi det en sammensatt tekst.  Eksempler på slike uttrykk er:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sammensatte tekster. Hva er en sammensatt tekst?  Når flere utrykk opptrer sammen kaller vi det en sammensatt tekst.  Eksempler på slike uttrykk er:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sammensatte tekster

2 Hva er en sammensatt tekst?  Når flere utrykk opptrer sammen kaller vi det en sammensatt tekst.  Eksempler på slike uttrykk er:  Tekst  Bilder  Tabeller, illustrasjoner  Lyd  Animasjon/film

3 Bilder i sammensatte tekster  Den som lager et bilde vil gjerne si og formidle noe. Få frem en mening.  Den som ser bilde må tolke det han ser.  Hva tror du bildet på forrige prøvde å formidle?

4 Hva kan være en sammensatt tekst?

5 Tegneserier  Hva er det som gjør tegneserier til sammensatte tekster?  Virkemidler:  Utseendet på rutene. Er alle like store? Rekkefølge, lengde, bredde osv.  Tekst og bobler. Hvordan er teksten plassert? Hvilke type bobler er det?  Bildeutsnitt. Hva er det vi ser?  Effektlyder. Lydhermende ord, altså ord som skrives slik de høres ut. «Vroom», «kræsj!» og «zzz…» er eksempler på dette.  Farger. Fargene har mye å si for uttrykket og stemningen.

6 Hva er det tegneserien forteller? Hvilke virkemidler brukes?


Laste ned ppt "Sammensatte tekster. Hva er en sammensatt tekst?  Når flere utrykk opptrer sammen kaller vi det en sammensatt tekst.  Eksempler på slike uttrykk er:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google