Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er Etikk? Interessekonflikt. Du skal nå få en utfordring som handler om interessekonflikter. Tenk deg godt om før du svarer. Det finnes alltid flere.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er Etikk? Interessekonflikt. Du skal nå få en utfordring som handler om interessekonflikter. Tenk deg godt om før du svarer. Det finnes alltid flere."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er Etikk? Interessekonflikt

2 Du skal nå få en utfordring som handler om interessekonflikter. Tenk deg godt om før du svarer. Det finnes alltid flere løsninger på det samme dilemmaet. Her kan du teste ut dine egne meninger. Les gjennom problemstillingen og velg deretter ett av alternativene blant knappene. IKT-servicemedarbeider

3 Spørsmål 1 Tenk deg at du arbeider som IKT-medarbeider i en mellomstor bedrift. I forbindelse med at du oppgraderer et program på maskinene i salgsavdelingen, oppdager du at en av selgerne nylig har brukt maskinen til å skrive en jobbsøknad til et konkurrerende firma. Du vet at bedriften har investert mye i form av kurs og videreutdanning for denne selgeren, og at han blant annet skal på et to ukers sertifiseringskurs til bedriftens hovedleverandør i Japan om ganske kort tid. Hva gjør du? Neste side vil gi deg 3 alternativer. Velg et av dem.

4 Spørsmål 1 Svaralternativer

5 Spørsmål 2 Anta at du har ansvaret for sikkerhetskopiering av bedriftens e-postserver. En dag kommer sjefen for økonomiavdelingen inn til deg og ber om å få en utskrift av all e-post som en av de kvinnelige ansatte i avdelingen hans har sendt og mottatt de siste ukene. Han vil ikke si hvorfor han vil ha disse, men understreker at det er svært viktig. Hva gjør du?

6

7 Spørsmål 3 Du må gjenopprette noen filer som personalansvarlig har fått slettet ved et uhell. Mens du gjør dette, ser du deler av et dokument som tyder på at den best kvalifiserte søkeren til en nylig utlyst stilling i salgsavdelingen ikke fikk jobben fordi vedkommende hadde et unorsk utseende. Hva gjør du?

8 Spørsmål 3


Laste ned ppt "Hva er Etikk? Interessekonflikt. Du skal nå få en utfordring som handler om interessekonflikter. Tenk deg godt om før du svarer. Det finnes alltid flere."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google