Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Oslo, 23.6.2016

2 Kunnskapsdepartementet Norsk mal:Tekst med kulepunkter Tips bunntekst: For å få sidenummer, dato og tittel på presentasjon: Klikk på ”Sett Inn” -> Topp og bunntekst - Huk av for ønsket tekst. Det er lov å være syk Fraværsgrensen gjelder ikke det dokumenterte fraværet: helse- og velferdsgrunner arbeid som tillitsvalgt politisk arbeid hjelpearbeid lovpålagt oppmøte representasjon i arrangement på nasjonalt eller internasjonalt nivå, f.eks. idrett religiøse høytider for elever som er medlem av andre trossamfunn enn Den norske kirke

3 Kunnskapsdepartementet Norsk mal:Tekst med kulepunkter Tips bunntekst: For å få sidenummer, dato og tittel på presentasjon: Klikk på ”Sett Inn” -> Topp og bunntekst - Huk av for ønsket tekst. Det er skulken vi vil til livs Ikke en «skulkekvote»: Har du valgt å ta en plass på videregående, må du møte opp. Oppmøteplikten er 100 prosent. Klar hovedregel: Elever med mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, får ikke karakter. Rom for skjønn: Elever kan i spesielle tilfeller ha inntil 15 prosent udokumentert fravær og likevel få karakter.

4 Kunnskapsdepartementet Norsk mal:Tekst med kulepunkter Tips bunntekst: For å få sidenummer, dato og tittel på presentasjon: Klikk på ”Sett Inn” -> Topp og bunntekst - Huk av for ønsket tekst. Slik skal fraværsgrensen praktiseres Mer enn 10 prosent udokumentert fravær Inntil 15 prosent Over 15 prosent Rektor kan bruke skjønn for udokumentert fravær inntil 15 prosent. Reglene tar høyde for at det kan være sammensatte årsaker til at elever er borte fra undervisningen Elever som totalt sett har mer enn 15 prosent udokumentert fravær i et fag, vil ikke få karakter i faget. Elever som har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag vil som hovedregel ikke får karakter i faget. Fraværsreglen omfatter ikke dokumentert fravær, som sykdom og andre helse- og velferdsgrunner.

5 Kunnskapsdepartementet Norsk mal:Tekst med kulepunkter Tips bunntekst: For å få sidenummer, dato og tittel på presentasjon: Klikk på ”Sett Inn” -> Topp og bunntekst - Huk av for ønsket tekst. Vi skal sjekke at den virker Ny fraværsgrense innføres fra skolestart i august. Vi vil være i løpende dialog med KS for å sikre at ordningen blir minst mulig byråkratisk. Vi skal ha følgeforskning – slik at vi er sikre på at fraværsgrensen virker etter hensikten. Etter tre år skal vi ta en gjennomgang – og revurdere ordningen.

6 Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Oslo, 23.6.2016


Laste ned ppt "Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google