Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FOLK2 Hva har vi oppnådd? Hvordan har vi gjort det? Hvordan skal vi arbeide videre?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FOLK2 Hva har vi oppnådd? Hvordan har vi gjort det? Hvordan skal vi arbeide videre?"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 FOLK2 Hva har vi oppnådd? Hvordan har vi gjort det? Hvordan skal vi arbeide videre?

3 Kunst- og kulturtilbud til flere

4 Turer i det fri

5 Å ha mot til å risikere å falle framfor mange...

6 Kunst og kultur på arbeidsplass.

7 Det flerkulturelle perspektivet

8 Elever og studenter involvert Utdanningstilbud utviklet

9 Forskning Kultur og helse i befolkningsundersøkelse i Nord-Trøndelag – HUNT3. FoU-prosjekt og mastergradsprosjekt. Vitenskapelige evalueringer. Artikler av ulike typer.

10 Samhandling

11 Nyskapende

12 Hvordan gjorde vi det? FOLK2 (2004-2009) Etablerte partnerskap mellom: Nord-Trøndelag fylkeskommune Fylkesmannen i Nord-Trøndelag HUNT forskningssenter, Det medisinske fakultet, NTNU Helse Nord-Trøndelag Høgskolen i Nord-Trøndelag Levanger kommune Partnerskap med kommunene Flatanger, Frosta, Grong, Høylandet, Inderøy, Meråker, Namdalseid, Steinkjer, Stjørdal og Vikna.

13 FOLK2 Kultursatsing og folkehelsearbeid Styrke kulturfeltet Kulturelle virkemidler i folkehelsearbeidet Bidra til å utjamne sosiale ulikheter i helse og kulturdeltakelse Alle parter bidro finansielt, kostnadsramme på 15. mill. kr. en kraftig satsing p å kultur – ogs å i folkehelsearbeidet ” Deltakelse og innflytelse i samfunnet er en av de mest grunnleggende samfunnsmessige forutsetningene for god helse ”

14 Hvorfor satte vi i gang? økende sosioøkonomiske forskjeller i helse psykiske plager, ensomhet og isolasjon. geografiske helseforskjeller i Nord-Trøndelag fylke maktesløse overfor disse utfordringene kultur- og helsearbeidet - alternativ måte å nærme seg problemområdene på erfaringer (FOLK1) og forskning tydet på at denne tilnærmingsmåten kunne ha positive effekter og burde spres til flere kommuner og aktører og prøves videre samarbeidet som vi hadde utviklet, var for verdifullt til å gi slipp på

15 Tre innsatsområder Praksis Utdanning Forskning

16 Praksis – kommunesamarbeidet sentralt

17 Lek med kunst – Flatanger kommune

18 Fritidstilbud for barn under skolealder som ikke hadde tilbud - Frosta kommune

19 Danserekka - Grong kommune

20 Inderøyturer – Inderøy kommune.

21 Søndagsturen - Meråker kommune

22 Namdalseid kommune

23 Kulturtilbud, kunst og design for brukere og ansatte - Steinkjer kommune

24 Gitarkurs psykiatrisk helsetjeneste - Stjørdal kommune

25 Utveksling av handarbeidstradisjoner - Vikna kommune.

26 Henger alt i en tynn tråd?

27 ikke slutt ved prosjektslutt Forankring og videreføring lokalt Forankring og videreføring regionalt

28 Hvordan går vi videre? Fylkeskommunen: videreutvikle rollen som regional koordinator – overfor regionale partnere både i folkehelsearbeidet og kultursatsinga. Fylkeskommunen: videreutvikle det gode samarbeidet med kommunene. Felles innsats for fortsatt å opprettholde samhandlingen mellom praksis-, udannings- og forskningsfeltet. Styrke det nasjonale samarbeidet. Felles innsats for sterkere forankring hos sentrale myndigheter. Styrke det nordiske samarbeidet. Felles nasjonal og nordisk innsats for mer FoU-arbeid på feltet.

29 Kultur- og helsearbeid – grunnleggende samfunnsarbeid Huske hvorfor vi driver med denne type arbeid. Bidra til at alle får muligheter til full deltakelse og innflytelse i samfunnslivet. Bidra til utjamning av sosiale ulikheter i kulturdeltakelse og helse. Styrke kulturell kompetanse Metode i behandling, rehabilitering, forebyggende og helsefremmende arbeid.

30 - være med å skape gode livsbetingelser for alle i alle aldre.


Laste ned ppt "FOLK2 Hva har vi oppnådd? Hvordan har vi gjort det? Hvordan skal vi arbeide videre?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google