Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Energi = Evnen til å utføre arbeid Energien i mat er lagret som kjemisk energi. Når maten blir brutt ned, overføres energien til andre former kroppen kan.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Energi = Evnen til å utføre arbeid Energien i mat er lagret som kjemisk energi. Når maten blir brutt ned, overføres energien til andre former kroppen kan."— Utskrift av presentasjonen:

1 Energi = Evnen til å utføre arbeid Energien i mat er lagret som kjemisk energi. Når maten blir brutt ned, overføres energien til andre former kroppen kan bruke.

2 Energi i mat kommer fra sollyset Planter tar opp energien i sollyset i den prosessen vi kaller fotosyntese. Det dannes energirik glukose (et karbohydrat), som kan omdannes til fett og proteiner.

3 Hva bruker vi energi til? Fysisk aktivitetIndre arbeidVarme

4 Hvilke stoffer gir oss energi ? NæringsstoffEnergi Måles i kJ Karbohydrat1 g gir 17 kJ Protein1 g gir 17 kJ Fett1 g gir 38 kJ

5 Energibehov Trenger mer energiTrenger mindre energi De som veier myeDe som veier lite De som er høyeDe som er lave De som er ungeDe som er gamle De som er gutter/mennDe som er jenter/kvinner De som er fysisk aktiveDe som er fysisk inaktive

6 Energibalanse Tekst, figur, bilder etc.

7 Energiinntak > energiforbruk = vektøkning aktivitet Mat og drikke Fysisk aktivitet

8 Energiforbruk > energiinntak = vektreduksjon aktivitet Mat og drikke Fysisk aktivitet


Laste ned ppt "Energi = Evnen til å utføre arbeid Energien i mat er lagret som kjemisk energi. Når maten blir brutt ned, overføres energien til andre former kroppen kan."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google