Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival."— Utskrift av presentasjonen:

1 Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival

2 Bakgrunn MS siden 80-tallet, rullestol siste 4 år, til forskjell fra de som har vært det hele livet.. Tidligere svært aktiv mann Fortsatt i jobb og ønsker det videre… Etter hvert også leder av NHF-Bodø, et engasjement som handler om at forhold rundt funksjonshemmede må bli bedre. Liker gode opplevelser av alle slag…

3 Ny festivalerfaring - etter å ha blitt syk Varierende tilrettelegginger, egne områder/ ramper Følelse av å bli satt i bås/ innestengt/ isolert fra alle de andre Oppleves som utestengelse av noe som var naturlig før… Tenkt, men ikke gjennomtenkt, utløste sinne hos deltagere.. Opplevelse av å bli behandlet mindreverdig?? Har det vært gjort bruk av brukermedvirkning??

4 Eksempler tenk å sitte på en stol midt i mengden, eller på siden, på en konsert der alle står… …eller å være til stede på en arena for å høre på en opera, og så må du ta på deg hørselvern… …eller å gå på utstillinger og teater der lyset blir dimmet ned… …eller å ikke komme seg inn pga. trapp… Tenk deg hvordan dette føles….

5 Synes æ høre Pink Floyd i bakgrunn….

6 De første opplevelsene Blir påminnet slitet med det å være syk, og alle de andre negative sidene….noen har jo tross alt ei anna erfaring… Fratatt bevegelsesmuligheten, man e tross alt på festival og vil sirkulere.. Avskåret fra andre venner, som for øvrig måtte stå på utsiden av et gjerde Isolasjon, sinne, oppgitthet… Dette opplevdes krenkende…. og mindreverdig….

7 Nokka måtte gjøres Parkenfestivalen: topografisk utforming er en utfordring Tilrettelagt område nede til venstre

8 Tok kontakt med Parkenfestivalen med konkretisering av problemet… Alle vil være happy om alle kunne være tilstede likestilt og sidestilt Fikk raskt et positiv svar, med spørsmål om forslag til problemløsning Befaring og forslag, som endte opp med

9 Fordelen med tilrettelegging Flatere, enklere å bevege seg på… Toalett kan plasseres mer egnet Enklere å evakuere Flere…….??

10 Beste plassen - utfordringer Nytt tilgjengelig område, tilbudet er dermed også blitt mer tilgjengelig Året etter var området som før var nok, altfor lite….. Nye krav til regulering når inngjeringa ble tatt bort Instruks for vaktholdet var for utydelig Krav om tydeligere opplæring….

11 Flere utfordringer Markedsføringsaspektet…. Mer tilgjengelig, flere besøkende… Hvordan møtes dette..?? Trenger festivaler brukermedvirkning for å kunne legge til rette?? Og hvem skal i så fall være kompetansen, festivalledelsen..?? Hvor skal vennene være, for å motvirke isolasjon..?? Kan også noen nære bord reserveres..??

12 Takk for meg…


Laste ned ppt "Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google