Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rusmiddel Bokmål – hentet fra ung.no. Cannabis/Hasj Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rusmiddel Bokmål – hentet fra ung.no. Cannabis/Hasj Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rusmiddel Bokmål – hentet fra ung.no

2 Cannabis/Hasj Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske stoffene.

3 Sniffing Sniffing kan defineres som dyp innånding av flyktige stoffer for å oppnå rus. Løsemidler og drivgasser/lightergass er eksempler på stoffer som blir sniffet. Den akutte forgiftningsfaren knyttet til sniffing av slike produkter, vil i stor grad være av samme karakter. Hjertestans er den vanligste årsaken til plutselig død ved sniffing.

4 GHB (gammahydroksybutyrat) kan være svært farlig å innta, fordi det er liten forskjell mellom doser som gir rus og doser som fører til bevisstløshet og død. Bruken av GHB er liten i Norge, men stoffet er registrert ved de fleste politidistriktene. GHB skal ha blitt gitt til personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep, og betegnes derfor ”date rape drug”. GHB brukes i kroppsbyggermiljøer for å øke muskelmassen. Stoffet har i en rekke sammenhenger blitt omtalt som ”flytende ecstasy”, men ecstasy og GHB er forskjellige både når det gjelder kjemisk sammensetning og virkning.

5 Kokain Kokain er et sentralstimulerende stoff. Kokainprodukter utvinnes av bladene på buskplanten Erythroxylon cocae, som dyrkes i de østlige områdene av Andesfjellene, særlig i Bolivia og Peru. Store deler av den illegale kokainframstillingen skjer i Colombia.

6 Ecstasy Ecstasy dukket opp i enkelte ungdomsmiljøer på midten av 1990-tallet. Man føler seg gjerne mer åpen og forståelsesfull, mens noen føler en sterk lykkefølelse og nesten forelsket. Ved høyere doser kan tilstanden bli verre og ubehagelig. Noen får panikk, angst, paranoia og psykoselignende tilstander. Rusen -Rusopplevelsen kan ligne på både kokain, amfetamin, meskalin og LSD siden det er både sentralstimulerende og hallusinogen. -Rusen er først og fremst avhengig av størrelsen på dosen og hvilke andre stoffer som brukes i. -Miljøet eller den sosiale settingen har mye å si for hvordan rusopplevelsen utvikler seg. -Rusen kommer etter 30 minutter, og da -vil man gjerne føle seg oppstemt og energisk, sammen med dårligere appetitt og redusert tretthet.

7 Piller Piller kalles benzodiazpiner på fagspråket. Blandet med alkohol får brukeren ofte en avslappet følelse selv, men fremtoner gjerne for andre som "drittsekk." Rohypnol og Valium er noen eksempler på slike piller.


Laste ned ppt "Rusmiddel Bokmål – hentet fra ung.no. Cannabis/Hasj Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google