Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fylkesseksjonskonferanse i Oslo 13.februar 2009 Seksjon helse og sosial v/Signe Hananger, avd leder.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fylkesseksjonskonferanse i Oslo 13.februar 2009 Seksjon helse og sosial v/Signe Hananger, avd leder."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fylkesseksjonskonferanse i Oslo 13.februar 2009 Seksjon helse og sosial v/Signe Hananger, avd leder.

2 2 Yrkesstolte yrkesutøvere!  Vil ha renholdere med yrkesstolthet  - Vi synes det er viktig med ansatte som ønsker renhold som yrke, konstaterer Lise Kristin Thun, daglig leder i Trøndelag Renholds Service AS. Hun har store forventninger til dette prosjektet.  Vi vil vise at vi driver en seriøs bedrift, sier Lise Kristin Thun som vil ha fagorganiserte og engasjerte ansatte.  Thun mener det beste med hele kursopplegget er at kvinnene blir engasjert i jobben sin. Flere rengjøringsbyråer savner det, hevder hun.

3 3 Yrkesstolte renholdere  Savnet prostester - Jeg har savnet engasjementet deres, at de etterspør saker og ting, og kanskje protesterer litt. Men det har jeg ikke opplevd så langt. Med dette omfattende kursopplegget, med både fag og plikter og rettigheter i arbeidslivet, regner jeg med at det endrer seg, smiler hun.

4 4 Det er typisk norsk å være stolt!? Av norsk natur Av den norske velferdsstaten Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre Av familien vår Arbeidsplassen, kolleger, ledere Yrket vi har valgt Meg sjøl

5 5 Trenger vi yrkesstolthet? Den som som er stolt av yrket sitt, trives! Stolthet, arbeidsglede og trivsel gir energi! Smittsomt! Kvaliteten øker, sykefraværet går ned. Rekruttering til sektoren.. Moro på jobb!

6 6 Arbeidsglede og yrkesstolthet gir hverdagen et løft : )  Gleder du deg til å gå på jobben?  Viktige nærværsfaktorer: tilhørighet, lojalitet, kollegialitet, motivasjon, yrkesstolthet, ansvar, god ledelse, å kunne utnytte egne forutsetninger og omsorg for hverandre.  Kanskje er det på tide å sette fokus på hver enkelts ansvar for trivsel og arbeidsglede?  Viktige fraværsfaktorer: bortfall av helse, uforsvarlig miljø (fysisk, psykisk og sosialt), usikkerhet, dårlig ledelse, uforutsigbarhet og frykt  Fagforbundet har nesten 20 000 tillitsvalgte som tar tak i slike utfordringer hver dag!

7 7 Vi trenger fakta: Jobben er viktig!  Rekrutteringsbehovet til helse- og sosialsektoren er en enorm utfordring for norske myndigheter.  Helsedirektoratet setter i 2009 igang en egen informasjons- og rekrutteringskampanje for å få flere unge og voksne til å ta helsefagarbeiderutdanning.  Nyansert rekrutteringsbilde på landsbasis - eks Oslo/storbyproblemer - enklere på landet?  Hvilken mennesketype trenger vi?  Vi lever stadig lengre - økt behov for pleie- og omsorgstjenester av god kvalitet!

8 8 Vi trenger oppmerksomhet i jobben!  Små jenter og gutter som ønsker å bli sett  Vi sitter med ufattelige ressurser - tar vi dem i bruk?  Få respons  Bli heia på  Noen har tro på meg  Tillit  Høyt under taket  Lov å dumme seg ut  Roller i arbeidsfellesskapet  Hva har du å bidra med som fellesskapet trenger?  Rom for å utvikle meg som fagperson og menneske

9 9 Vi trenger god ledelse!  Visjoner for det vi driver med  Hvem er vi til for?  Fra kontroll til tillit  Min leder må kjenne min kompetanse  Leder må vite hva virksomheten har behov for  Styrke til å stå i motvind  Tillit hos de ansatte - man får som fortjent...  Tørre å ta avgjørelser som kan diskuteres  Gi utviklingsmuligheter  Legge tilrette for samspill  Kvalitetsforbedringsarbeid - måloppnåelse gir stolthet

10 10 Stolt av hva? Mange ulike roller...  Faglig dyktig og tilgjengelig  Profesjonell og ansvarsbevisst - men varm, ikke kald  Gode kommunikasjonsevner  Vennlighet og imøtekommende og god kollega  Hvem er vi til for?  Erfaring, redelighet og ryddighet overfor arbeidsgiver  Evne til internmarkedsføring  Ta plass!  Syng ut!  Den gode hjelper

11 11 Oppsummering.... 1.Fokuser på visjonen! Hvorfor er vi her? 2.Mål som gir mening for de som skal gjøre jobben; gir kvalitet, kompetanse, mestring, fører til verdsetting. 3.Gi og få individuelle konkrete tilbakemeldinger. Ris og ros. Å bli sett er ett av menneskets mest grunnleggende behov. 4.Være villige til å diskutere utfordringer og vanskeligheter. Vær en samtalepartner som klargjør motivasjon, mål og metode. 5. Fokuser på personlige kvaliteter - sett i forhold til virksomhetens verdinormer. Det er enorm vekstkraft i selvrespekt, god samvittighet og personlige kvaliteter. 6. Omtanke, samhold og solidaritet gir yrkesstolthet!

12 12

13 13 Ja, - og SÅ da????  Skal Fagforbundet sette igang en svær kampanje på landsbasis for å øke våre medlemmers yrkesstolthet innen alle sektorer?  Eller er det kun i Oslo det trengs...?  Har vi kartlagt behovet?  Hvor vil vi?  Hvordan skal vi komme dit?  Blablabla...  Uansett er det spennende å diskutere noen av de viktigste sidene av saken:

14 14 Spørsmål til debatt:  Hvem vil vi rekruttere til disse yrkene? De hjertestyrte eller de pengestyrte?  Hva er til hinder for at jeg opplever stolthet over yrket mitt og arbeidsplassen min?  Hva kan jeg gjøre for å øke egen stolthet?  Hva kan jeg gjøre for å øke andres stolthet?  Hvor mye høyere kan jeg snakke? Internt- og eksternt..  Hva tør jeg å kreve? Lønn, ros og ris, kompetanseutvikling..  Hvor høye mål tar jeg sjansen på?  Tør jeg/ønsker jeg å bli en mester i faget mitt?


Laste ned ppt "Fylkesseksjonskonferanse i Oslo 13.februar 2009 Seksjon helse og sosial v/Signe Hananger, avd leder."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google