Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste 2011.  Vi skal skoleres og lære oss.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste 2011.  Vi skal skoleres og lære oss."— Utskrift av presentasjonen:

1 Systematisk Observasjon av Lesing

2  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste 2011.  Vi skal skoleres og lære oss å ta i bruk et nytt verktøy for systematisk observasjon av hvor den enkelte elev befinner seg i leseutviklingen.  Vi skal med hjelp av dette verktøyet jobbe mot målet vårt som er å gjøre elevene våre til bedre lesere.  Leseutviklingen er satt inn i en pyramide med hovedtrinn.  Hvert av disse trinnene har igjen mindre trinn elevene skal ”SOLES” i. Systematisk observasjon av lesing SOL

3 Systematisk observasjon av lesing

4  Gir alle oss som jobber i skolen en felles kunnskap om lesing.  Gir innsikt i leseprosessen slik at vi bedre kan veilede den enkelte elev og gi tilpasset lesestoff til den enkelte.  Gir muligheter for mer presise tilbakemeldinger til foreldre. Systematisk observasjon av lesing SOL

5  Stadig større krav til leseferdighet.leseferdighet.  Nivået på leseferdighetene i Norge er dårligere enn flere andre land i Europa.  Lesing er en av de fem grunnleggende ferdighetene i Kunnskapsløftet.  Lesing er en ferdighet elevene har bruk for i alle fag på skolen. Systematisk observasjon av lesing Bakgrunn for SOL-prosjektet:

6 Tips til deg som foreldre Systematisk observasjon av lesing

7  Barn arver ikke leseferdighet og leseglede av foreldre, men de kan ”arve” vaner og holdninger.  Vis at bøker og annet lesestoff er nyttige i ditt liv og at lesing er en aktivitet som dere voksne finner avslappende, engasjerende og morsom.  Vis også at bøker kan brukes til annet enn hygge og avslapping, f.eks. - bruke kokebøker - lese bruksanvisninger - radio/TV –program - bruke oppslagsverk - bruke internett (Liv Engen) Systematisk observasjon av lesing Vær en god rollemodell

8  Lese for og sammen med barnet ditt.  Vise at det kan leses i annet enn bøker, som f.eks tegneserier, Internett-sider, tekster i dataspill osv  Samtale før, under og etter lesingen, og slik bidra til å utvikle og styrke ditt barns evne til å lese med forståelse.  Fortsett å lese for og med barnet etter at det har lært å lese selv.  Vise interesse for ditt barns skoleaktiviteter, og følge opp systemet for leseopplæring skolen og trinnet legger opp til.  Stille krav og ha forventninger både til skolen og barnet ditt. Systematisk observasjon av lesing Du kan f.eks…….. ”I love you,but you are going to learn”

9 En blir god til å lese ved å lese Lykke til!


Laste ned ppt "Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste 2011.  Vi skal skoleres og lære oss."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google