Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

​Kildekritikk 7. trinn ​Tilegne og behandle Ekte eller falsk?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "​Kildekritikk 7. trinn ​Tilegne og behandle Ekte eller falsk?"— Utskrift av presentasjonen:

1 ​Kildekritikk 7. trinn ​Tilegne og behandle Ekte eller falsk?

2 Basert på staysecureonline.com

3 GRATIS kredittkart Gratis nettbank Ingen gebyr for varsling av faktura Tilgang til mer enn 25.000 mimibanker i hele verden GRATIS kredittkort GEBYRFRI nettbank INGEN GEBYR for varsling av faktura SØK NÅ

4 Mange nettsider ser ut som de er ekte. Men hvis du ser nøye på teksten vil du oppdage skrivefeil og andre typer grammatikalske feil som kan indikere at siden du ser på er falsk..

5

6 Nettsteder som bruker utvidet validering (EV) framkommer med SSL uthevet i grønt i adressefeltet. Dette tydelige visuelle uttrykket gjør at du ikke trenger gjette om siden er falsk eller ekte.

7

8 Lær deg hvordan du gjenkjenner en sikker side. Minimum er at URL (nettadresse) starter med https:// - og det skal være en lukket hengelås som ikon i nettleserens ramme (ikke på nettsiden). Dette viser at siden er sikret med SSL – noe som gjør at siden krypterer kommunikasjonen.

9

10

11 I forbindelse med en sikkerhetssjekk ber vi om at du bekrefter dine detaljer og re-aktiverer din konto. Klikk her for å fortsette. Velkommen til Refinansier nå med rekordlav rente på 3,4 %! Brukernavn Passord Brukernavn Passord

12 En ekte side vil aldri be deg om å oppgi brukernavn og passord. Hvis du er i tvil så ta kontakt med bedriften direkte for å høre etter om din konto er i fare.

13

14 Sjekk alltid nettadressen. Slike addresser er signaler på at du ikke er på den nettsiden du tror du er på. Hvis du har kommet hit ved å klikke på en lenke i f.eks.en epost kan lenken der se OK ut, men føre deg til et helt annet sted.

15

16 Når SSL-sertifikater går ut på dato kan du få opp en pop-up advarsel og du vil se at feltet med https:// og hengelåsen er street over. Det kan bety at de ikke har fornyet sertifikatet, men det kan også bety at du bør være forsiktig med å tro at nettsiden er den som den utgir seg for å være. Selv om sertifikat er gått ut på dato kan det likevel kryptere informasjonen.

17

18 Nettsteder som bruker utvidet validering (EV) framkommer med SSL uthevet i grønt i adressefeltet. Dette tydelige visuelle uttrykket gjør at du ikke trenger gjette om siden er falsk eller ekte.

19

20 Sjekk alltid nettadressen. Slike addresser er signaler på at du ikke er på den nettsiden du tror du er på. Hvis du har kommet hit ved å klikke på en lenke i f.eks.en epost kan lenken der se OK ut, men føre deg til et helt annet sted.

21

22 Mange nettsider ser ut som de er ekte. Men hvis du ser nøye på teksten vil du oppdage skrivefeil og andre typer grammatikalske feil som kan indikere at siden du ser på er falsk..


Laste ned ppt "​Kildekritikk 7. trinn ​Tilegne og behandle Ekte eller falsk?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google