Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Globale havstrømmer Overflatestrømmene oppstår fordi den globale luftsirkulasjonen drar med seg vannet, og på grunn av kontinentenes form.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Globale havstrømmer Overflatestrømmene oppstår fordi den globale luftsirkulasjonen drar med seg vannet, og på grunn av kontinentenes form."— Utskrift av presentasjonen:

1 Globale havstrømmer Overflatestrømmene oppstår fordi den globale luftsirkulasjonen drar med seg vannet, og på grunn av kontinentenes form.

2

3 Det viktige å forstå, er samspillet mellom dyphavs- og overflatestrømmer
I det vannet transporteres mot polene, blir det tyngre og får større innhold av salt. Noe av det synker til slutt ned mot havbunnen. Dyphavsstrømmene er langsomme og beveger seg i en 8- tallssløyfe omkring Island og Australia (kanskje 1000 år)

4

5 Når dyphavsstrømmene runder Australia og kolliderer med Antarktis, tvinges de opp igjen og varmes opp. De blandes dermed med overflatestrømmene. Overflatestrømmene er raskere og går fra ekvator, mot polene og mot ekvator igjen.

6 Elevoppgaver Hvor fort går overflatestrømmer i forhold til dyphavsstrømmer? Forklar hvordan dyphavs- og overflatestrømmer beveger seg fra ekvator mot polene. Nevn fem forskjellige havstrømmer. Vurder hvilken innvirkning globale hav- og luftstrømmer har for klimaet i Norge, og for livet i havet utenfor Norge.


Laste ned ppt "Globale havstrømmer Overflatestrømmene oppstår fordi den globale luftsirkulasjonen drar med seg vannet, og på grunn av kontinentenes form."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google