Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret 2015-2016. PRODUKT DESIGN.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret 2015-2016. PRODUKT DESIGN."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret 2015-2016

2 PRODUKT DESIGN

3 LADESTASJON til mobiltelefon- og/eller ipad/nettbrett av keramikk!

4 Oppgaven: Lage en ladestasjon til Ipad/nettbrett og/eller modiltelefon i keramikk. 1.Lag en papputgave av mobiltelefon og nettbrett (eller bare en av delene) med ladelednigen satt i. 2.Lag en plantegning over hva du skal designe i keramikk. 3.Lag en prototyp (modell) av det du skal lage i keramikk av papp (bruk plantegningen i produksjonen). 4.Lag en skisse (tegn gjerne flere, men kun en leveres til vurdering) av mønsteret du skal dekorere keramikken med. 5.Lag klar Produktet ditt til brenning (dette kan ta litt tid og den skal tørke en stund før den brennes).

5 Mål Læreplan i kunst og håndverk: KV1-01 -Designe produkter ut fra kravspesifikasjon for form og funksjon. -Beskrive ulike løsningsalternativer i design av et produkt ved hjelp av skisser. -Lage funksjonelle bruksgjenstander og vurdere kvaliteten på eget håndverk. Overordnede mål for timene: Få erfaring av å designe egne gjenstander. Lære om forarbeide i Produkt Design: skisse, arbeidstegning og modell. Lære litt om Kuneiform (Kileskrift),runer og mønsterbygging. Få erfaring fra å jobbe direkte i forskjellige materialer med forskjellig verktøy. PRODUKT DESIGN

6 Kjennetegn på måloppnåelse: Forarbeide: Lage en plantegning, en mønsterskisse og en prototyp. Tenke annerledes slik at du kommer på en original løsning. Utvikle gode tekniske ferdigheter med leiren slik at produktet blir bra formmessig. Utvikle et produkt som utfyller en kravspesifikasjon for bruk. Gjøre alle delene ferdige. Levere i tide.

7 KompetansenivåHøyMiddelsGrunnleggende Forarbeide: Plantegning av produkt: Bruker plantegningen på en avansert og kreativ måte. Bruker plantegningen på en god og forklarende måte. Har plantegning. Har en ide om designet. Forarbeide: Skisser av mønster: Skissene har et avansert mønsterdesign. Skissene har et godt mønsterdesign. Har skisser. Har litt mønster design. Forarbeide: Prototyp i papp: Tydelig modell som samsvarer med plantegningen. God modell som ligner på plantegningen. Har modell. Ligner litt på plantegningen. Ferdig produkt: Tekniske ferdigheter: Meget gode ferdigheter med godt håndverk. Produktet er nøyaktig laget. Flere gode ferdigheter. Produktet viser teknikk og er godt gjort. Har ferdigheter. Har ideer. Lettvinte løsninger. Ferdig produkt: Mønster motiv: Spennende detaljrikt motiv med mange mønster elementer. Godt motivvalg med gode mønster elementer. Har design. Har mønster elementer. Ferdig produkt: Formspråk Avansert Form. Produktet fungerer. God form. Produktet virker godt. Har form. Produktet har en funksjon. Selvstendighet:Tar imot veiledning og gjør nytte av den. Trenger litt hjelp, men, arbeider godt. Trenger mye hjelp. Egenvurdering:Reflektert og god vurdering av kvaliteten på arbeid og produkt. Godt begrunnet, men mangler litt refleksjon. Mangler refleksjon og begrunnelser på eget arbeid. Vurderingskriterier for oppgaven: Produkt i keramikk.


Laste ned ppt "Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret 2015-2016. PRODUKT DESIGN."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google