Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Demonstrasjon av skifte i tilbuds- og etterspørselskurven (med tilhørende oppgaver) Denne PowerPoint-presentasjonen viser ulike skift i tilbuds- og etterspørselen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Demonstrasjon av skifte i tilbuds- og etterspørselskurven (med tilhørende oppgaver) Denne PowerPoint-presentasjonen viser ulike skift i tilbuds- og etterspørselen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Demonstrasjon av skifte i tilbuds- og etterspørselskurven (med tilhørende oppgaver) Denne PowerPoint-presentasjonen viser ulike skift i tilbuds- og etterspørselen. Følgene situasjoner er vist: 1. Positivt skifte i etterspørselskurven, 2. Negativt skifte i etterspørselskurven, 3. Positivt skifte i tilbudskurven og 4. Negativt skifte i tilbudskurven. For å sette i gang en animasjon klikker du på musa, eller du kan bruke piltastene. Ett trykk på høyre piltast setter i gang animasjonen. Trykk så videre til animasjonen er ferdig. Ønsker du å se animasjonen en gang til trykker på venstre piltast til du er tilbake til utgangspunktet. Til slutt har vi lagt ved noen oppgaver. Hver oppgave er en hyperlenke som leder deg til aktuell animasjon. For å komme tilbake til oppgavene trykker du på den grønne firkanten nede i høyre hjørne. Vær obs på at du muligens må ”nullstille” animasjonen hvis den allerede er vist. Det gjør du ved å trykke på venstre piltast. Til Oppgavene

2 Animasjonene tar utgangspunkt i en situasjon med likevekt Tilbud Etterspørsel Kvantum Pris P₁ X₁ Til Oppgavene

3 Positivt skifte i etterspørselskurven Tilbud Etterspørsel Kvantum Pris P₁ X₁ P₂ X₂ Til Oppgavene

4 Negativt skifte i etterspørselskurven Tilbud Etterspørsel Kvantum Pris P₁ X₁ P₂ X₂ Til Oppgavene

5 Positivt skifte i tilbudskurven Tilbud Etterspørsel Kvantum Pris P₁ X₁ P₂ X₂ Til Oppgavene

6 Negativt skifte i tilbudskurven Tilbud Etterspørsel Kvantum Pris P₁ X₁ P₂ X₂ Til Oppgavene

7 Oppgaver Vi ser på markedet for biler. Hva slags skift får vi hvis følgende skjer? Hva skjer med pris og kvantum? a. Inntektsnivået øker. Inntektsnivået øker b. Folk ønsker å kjøre mindre bil pga. miljøetFolk ønsker å kjøre mindre bil pga. miljøet c. Nye maskiner gjør at biler produseres billigereNye maskiner gjør at biler produseres billigere d. Prisen på buss og trikk settes kraftig ned.Prisen på buss og trikk settes kraftig ned e. Oljeprisene går opp kraftig.Oljeprisene går opp kraftig. f. En ny fengende reklamekampanje for bil kjøres over hele landet.En ny fengende reklamekampanje for bil kjøres over hele landet. g. Fagforeningen får gjennomslag for høyere lønnFagforeningen får gjennomslag for høyere lønn h. Det blir umoderne å kjøre bilDet blir umoderne å kjøre bil


Laste ned ppt "Demonstrasjon av skifte i tilbuds- og etterspørselskurven (med tilhørende oppgaver) Denne PowerPoint-presentasjonen viser ulike skift i tilbuds- og etterspørselen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google