Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommentar til Rapport nr. 2 fra Følgegruppa for barnehagelærerutdanning «Meir samanheng, betre heilskap, klarare profesjonsretting NRLU 15.-16. oktober.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommentar til Rapport nr. 2 fra Følgegruppa for barnehagelærerutdanning «Meir samanheng, betre heilskap, klarare profesjonsretting NRLU 15.-16. oktober."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommentar til Rapport nr. 2 fra Følgegruppa for barnehagelærerutdanning «Meir samanheng, betre heilskap, klarare profesjonsretting NRLU 15.-16. oktober 2015 Ivar Selmer-Olsen prorektor for masterutdanning Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH)

2 målet Hva er målet med følgegruppas arbeid?

3 small so beautiful Liten institusjon eller liten barnehagelærerutdanning? Klare logistiske utfordringer ved store barnehagelærerutdanninger

4 økonomi Bra at den påfallende mangelen på tid og økonomiske ressurser understrekes

5 gjennomgående tema Ivaretakelsen av gjennomgående tema er uklart formulert i planverket Er «gjennomgående tema» en nødløsning?

6 mastergrader Det er bra at følgegruppa ser den store betydningen av å utvikle relevante mastergrader for barnehagelærerne

7 pedagogikk og studiepoeng i fag Hvordan kan man formelt sikre seg at fagperspektiver fra og kompetansenivået i fag som for eksempel RLE og drama opprettholdes på et nivå og i et omfang som UH-sektoren kan være bekjent av uten studiepoengfesting?

8 mer enhetlige utdanninger Er intensjonen lagt til side?

9 praksis Institusjons-overstigende problemer

10 de estetiske fagene og KKK «Små barn har ikke kropp, de er kropp» Det finnes faktisk andre diskurser enn lærings-diskursen. Omsorg og leik, for eksempel. Kunst og kultur, for eksempel. Minimumsfastsettelse av studiepoeng på 7,5 stp av alle barnehagelærerutdanningens fag

11 pedagogikk Det eksisterer en naiv velment pedagogisk idealisme som sier at siden alt henger sammen med alt så må alle fag helst være inne i alle emner og tema.

12 FoU-basert utdanning Forskningen på barnehageområdet øker Formalkompetansen ved barnehagelærerutdanningene øker Utdanningsforskningen på barnehagelærerutdanningsområdet må styrkes Obligatorisk bacheloroppgave er utmerket, men vi kan ikke vente med å gi forskningsbasert utdanning til vi begynner med bacheloroppgaven

13 studentmobilitet Studentene mulighet til skifte studiested mellom andre og tredje studieår, - hvordan gikk det med den muligheten?


Laste ned ppt "Kommentar til Rapport nr. 2 fra Følgegruppa for barnehagelærerutdanning «Meir samanheng, betre heilskap, klarare profesjonsretting NRLU 15.-16. oktober."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google